Ioan-Claudiu Laslo, noul șef al Finanțelor mureșene: ”Dorim să devenim o instituție modernă și inovativă” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3308 Vizualizări

Ioan-Claudiu Laslo, noul șef al Finanțelor mureșene: ”Dorim să devenim o instituție modernă și inovativă”

Prin Ordin al președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, începând cu data de 8 august 2023, Ioan-Claudiu Laslo a fost delegat să preia atribuțiile privind exercitarea funcției publice de conducere de șef administrație, la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș. Anterior numirii, Ioan-Claudiu Laslo a ocupat funcția de șef serviciu în cadrul Serviciului Colectare și Executare Silită Persoane Juridice – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș. Ioan-Claudiu Laslo este licențiat în științe juridice și are o experință de peste 22 de ani în domeniul juridic și fiscal.

Principalii indicatori de performanță

Întrebat care este gradul de realizare al indicatorilor de performanță al instituției, la data preluării atribuțiilor de șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș, Ioan-Claudiu Laslo a precizat că ”rezultatele activității instituției sunt cuantificate de o serie de indicatori specifici stabiliți la nivel central”, prin care sunt urmărite ”aspecte ce vizează atât realizarea veniturilor la bugetul general consolidat, cât și comportamentul fiscal al contribuabililor.”

”La nivelul instituției veniturile colectate în primele șase luni ale acestui an, au înregistrat o creștere cu suma totală de 164,65 mii lei, înregîstrându-se o creștere de la suma totală de 1.985.771,65 mii lei, colectată în Semestrul I al anului 2022, la suma totală de 2.150.420, 65 mii lei, creșterea înregistrată fiind de 108,29%. În ceea ce privește recuperarea arieratelor bugetare acumulate de către contribuabilii restanțieri, prin procedura de executare silită, s-a înregistrat o creștere a încasărilor pe primele șase luni ale acestui an, respectiv de la suma totală de 67.940 mii lei, la suma de totală de 124.100 mii lei, ceea ce reprezintă o creștere de 182,66% a sumelor recuperate prin această modalitate. Cu privire la comportamentul fiscal al contribuabililor, principalii indicatori sunt reprezentați de gradul de conformare al acestora la declararea și plata obligațiilor fiscale. În acest sens, ponderea sumelor încasate în termen raportate le sumele declarate la plată, a fost de 81,83%, iar gradul de depunere voluntară al declarațiilor la scadență a înregistrat un coeficient de 95,84%”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ioan-Claudiu Laslo.

376 de posturi ocupate, din 405

Referindu-se la gestionarea cât mai eficientă și responsabilă a resursei umane în contextul recentelor proteste spontane organizate pe plan național și implicit la nivelul instituției pe care o conduce, Ioan-Claudiu Laslo a menționat: ”Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș este subordonată Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov. Numărul posturilor aprobate conform structurii organizatorice este de 405, din acestea sunt ocupate 376. Valul de nemulțumiri din ultima perioadă manifestat în rândul angajaților are ca scop măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare care au fost vehiculate în spațiul public. Sperăm într-un dialog pe tema unor măsuri de eficientizare a cheltuielilor din fonduri publice și de asemenea, în a contribui cu propunere pentru caacest demers să își atingă scopul.”


Comunicare cu contribuabilii

Nu în ultimul rând, noul șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș și-a manifestat încrederea în dezvoltarea unei relații cât mai responsabilă, deschisă și transparentă cu contribuabilii persoane fizice și juridice din arealul de competență.

”În desfășurarea activității specifice instituției, comunicarea cu contribuabilii este responsabilă, deschisă, capabilă să ofere un feed-back permanent, astfel încât să oferim soluții viabile și conforme cu așteptările acestora, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile în materie. Conform Strategiei ANAF 2021-2025 ne dorim să devenim o instituție modernă și inovativă, care migrează continuu spre mediul on-line, și care să facă față cu succes provocărilor și cerințelor mediulul extern”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ioan-Claudiu Laslo.

Structura de conducere a Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș:

Ioan-Claudiu Laslo – șef administrație;

Horațiu Szabo – șef administrație adjunct – inspecție fiscală;

Denes Iren – șef administrație adjunct – colectare persoane juridice;

Dan Florescu – șef administrație adjunct – colectare persoane fizice;

Florina Adriana Toma – secretară – șef administrație, colectare persoane juridice;

Gheorghe Cristian Zachiu – șef serviciu Serviciul Fiscal Municipal Sighișoara;

Florin Vasile Zogorean – șef serviciu Serviciul Fiscal Municipal Reghin;

Adriana Kaisser – șef serviciu Serviciul Fiscal Municipal Târnăveni;

Maria Daniela Pop – șef serviciu Serviciul Fiscal Orășenesc Luduș;

Csilla Katalin Gliga – șef serviciu Serviciul Fiscal Orășenesc Sovata.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE