Bilanț pozitiv la Curtea de Apel Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1328 Vizualizări

Bilanț pozitiv la Curtea de Apel Târgu Mureș

Actualul președinte al Curții de Apel Târgu Mureș, judecătorul Ioana Delia Lucaci (foto), a declarat în urmă cu câteva zile, pentru cotidianul Zi de Zi, că activitatea din primul trimestru al anului 2023 se încadrează în gradul de eficiență „Foarte bine”, după o comparație făcută cu bilanțul instituției aferent anului 2022. 

Din perspectiva indicatorilor de eficiență a activității, Curtea de Apel Târgu Mureș s-a încadrat în prima jumătate a anului 2023 în gradul de performanță „Foarte bine”, stabilit de aplicațiile informative „ECRIS” și „Statis ECRIS” care analizează în acest sens cinci indicatori.

„Așa cum probabil ați luat deja la cunoștință din bilanțul nostru, în ciuda micilor piedici puse de insuficiența personalului, putem spune că suntem foarte eficienți. Acest lucru s-a văzut atât în primul semestru (bilanțul primei părți a anului) cât și în cel de-al doilea, nivelul ridicat se păstrează la fel. În ultimii ani calificativul primit de Curtea de Apel Târgu Mureș a fost unul îmbucurător, și anume „Foarte bine”. Eu, împreună cu echipa actuală de conducere ne dorim să păstrăm acest nivel, sau de ce nu, chiar să îl îmbunătățim. Avem un program care evaluează activitatea noastră pe mai mulți indicatori, cinci la număr, iar la final se face o medie. Media aceasta indicând calificativul „Foarte bine” în această jumătate a anului”, a declarat judecătorul Ioana Delia Lucaci. 

Stocul de dosare, în scădere

În anul 2022, instanțele de pe raza Curții de Apel Târgu Mureș au reușit să scadă stocul dosarelor nesoluționate, iar durata medie de soluționare a cauzelor a ajuns la perioada de 3,3 luni, în scădere față de anii trecuți.

„În cursul anului trecut, adică 2022, deși s-au înregistrat creșteri la aproape toți indicatorii, precum: volum de activitate a crescut cu 4%, încărcătura pe judecător a crescut cu 9,9%, operativitatea cu 8,4%, ponderea dosarelor închise într-un an a fost aproape de 99 de procente. Am scăzut inclusiv stocul de dosare, ceea ce înseamnă că dosarele mai vechi au fost soluționate între timp, ceea ce constituie o creștere, să spunem. Cel mai mândri suntem de durata medie de soluționare a cauzelor care a ajuns la o perioadă de 3,3 luni, ceea ce este extrem de bine”, a mai precizat președintele Curții de Apel Târgu Mureș.

Potrivit actualei conduceri a instituției, indicatorii de performanță se mențin și în 2023, ceea ce denotă bunul mers al lucrurilor în cadrul instanței. 

„Datele statistice pe primul semestru al acestui an, am constatat că acești indicatori se mențin. prin acest lucru demonstrăm că suntem foarte eficienți per ansamblu. Procentele dosarelor soluționate în prima partea anului 2023 variază între 97,3 și 99,3, la fel, durata de soluționare în materie nonpenală, adică materie civilă, este de 3,1%, iar în penal de 3,8% apropiindu-ne riguros de procentele cu care am încheiat anul 2022. Având în vedere că acestea sunt procentele cumulate până la mijlocul anului, nu sfârșitul acestuia, arată că ne îndreptăm într-o direcție bună. De asemenea, numărul de hotărâri redactate a scăzut față de anul anterior și numărul zilelor de întârziere este și acesta foarte mic, undeva la o medie de depășire de 14 zile, incluzând cele nelucrătoare. Cifrele acestea sunt oglinda muncii noastre și a efortului colectiv”, a mai menționat judecătorul Ioana Delia Lucaci. 

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE