Finala Local Talent Fest 2023 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Finala Local Talent Fest 2023

Prima ediție a finalei Local Talent Fest s-a desfășurat sâmbătă, 9 septembrie, în incinta Târgului Cetății din municipiul Târgu Mureș, și s-a concretizat prin stabilirea a trei câștigători dintr-un total de 10 finaliști, respectiv 22 de concurenți înscriși inițial, cu vârste între 10 și 17 ani.

Cei 10 finaliști ai Local Talent Fest 2023 au fost: Anastasia Toma, Alexandra Ștefania Silvaș, Ioana Cristina Olaru, Diana Gutui, Alexia Paula Friciu, Radu Florescu, Diana Coman, Alexia Burian, Mara Bako, Sara Iulia Agape, iar câștigătorii concursului de talente sunt: locul 1 – Anastasia Toma, locul 2 – Diana Coman și locul 3 – Radu Florescu. Premiile oferite au constat în bani, suma variind în funcție de locul obținut, astfel: locul 1 – 150 de euro, locul 2 – 100 de euro, locul 3 – 50 de euro, premiile fiind asigurate de către Maurer Residence Târgu Mureș.

Învingătorii, stabiliți de public

Finala a adus schimbări în ceea ce privește regulamentul alegerii câștigătorilor. Dacă în cadrul celor trei preselecții, decizia finală a fost reprezentată de media dintre votul publicului și cel al jurului, format din  personalități de mare interes cultural (Vizi Imre – cântăreț, compozitor și producător, Bathori Zsuzsanna – președinta Asociației Vizitransylvania, respectiv Dragoș Manoilă – olimpic național), în cadrul finalei, câștigătorii au fost aleși în proporție de 100% prin votul publicului. Misiunea spectatorilor a fost de a memora culoarea și numărul aferent fiecărui concurent, ca ulterior să introducă într-o urnă biletul cu culoarea și numărul concurentului preferat. Pe lângă cei trei câștigători, cântărețul și compozitorul Vizi Imre a fost cucerit de glasul tinerei Gizella Ianko, în vârstă de 14 ani, elevă a Școlii Gimnaziale „Augustin Maior” din Reghin, la secția de Muzică și Arte plastice.

Concursul a constat în patru spectacole, dintre care trei au fost preselecțiile desfășurate în perioada 7-9 august în cele mai mari cartiere ale municipiului Târgu Mureș: Tudor, Dâmbu și Unirii, respectiv finala din data de 9 septembrie. Evenimentul a fost inițiat de către Asociația Mercur Creativ în parteneriat cu Asociația Vizitransylvania, proiectul fiind co-finanțat de Primăria și Consiliul Local din Târgu Mureș, în urma câștigării concursului de proiecte culturale din acest an. Intenția organizatorilor este de a transforma concursul într-un fenomen autohton care să se organizeze anual spre a oferi o oportunitate constantă a tinerilor mureșeni de a-și face cunoscut potențialul artistic.

Evenimentul a fost urmat de un concert al Cvartetului ArteMiss.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE