FOTO: ”Mobilizare bună” la șantierul Centralei Iernut Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 604 Vizualizări

FOTO: ”Mobilizare bună” la șantierul Centralei Iernut

Ministrul Energiei din România, Sebastian Burduja, a efectuat vineri, 22 septembrie, o vizită de lucru la șantierul noii Centrale de la Iernut, investiție aflată în portofoliul Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Investiții și are termen de finalizare sfârșitul anului viitor.

”La Iernut am vrut să văd cu ochii mei stadiul lucrărilor, mobilizarea antreprenorului Duro Felguera. Este o epopee a investiției de la Iernut, pe care o cunosc din 2019-2020, când eram secretar de stat la Finanțe și am reușit atunci să deblocăm o problemă cu furnizorul turbinelor, General Electric. Ulterior, lucrările s-au blocat, a existat o problemă pe partea antreprenorului spaniol Duro Felguera și un demers diplomatic, politic și comercial din partea autorităților române, din partea Societății Naționale Romgaz, pentru reluarea lucrărilor. Ceea ce s-a întâmplat, și le mulțumesc public tuturor celor care au contribuit la această realizare. Sigur, vom sărbători cu toții în decembrie anul viitor, când este estimată punerea în funcțiune a noii centrale. Sau mai repede. Mesajul pe care l-am transmis antreprenorului și către Romgaz a fost să accelereze lucrările astfel încât să putem beneficia cu toții de această investiție cât mai repede și în primul rând să beneficieze județul Mureș”, a declarat, cu prilejul unei conferințe de presă, Sebastian Burduja.

La aceeași întâlnire cu mass media, ministrul Energiei din România a precizat că ”sunt peste 100 de oameni în șantier în aceste momente, deci este o mobilizare bună a antreprenorului și graficul este respectat”, respectiv că ”gradul de finalizare a lucrărilor este de peste 80% în acest moment.”

La conferința de presă susținută la sediul PNL Mureș au participat și Ciprian Dobre – prefectul județului Mureș și președintele PNL Mureș, Mara Togănel – prim-vicepreședinte al PNL Mureș și Alexandru Gyorgy – prim-vicepreședinte al PNL Mureș și viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

”Domnul ministru a avut și o ședință tehnică cu echipa care implementează practic cea mai importantă investiție ce se derulează în domeniul energetic în România astăzi, și anume la Iernut”, a afirmat prefectul Ciprian Dobre.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE