Home / Administratie / Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

Distribuie

În primele opt luni ale anului 2023, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncăf, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș au fost încadrate în muncă 2.863 de persoane, dintre care 1.283 de femei.

Potrivit informațiilor furnizate de către conducerea AJOFM Mureș, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.253 au peste 45 de ani, 224 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 126 au vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, 324 au vârsta cuprinsă intre 25-29 de ani (324 tineri NEET), iar 936 sunt tineri sub 25 de ani (936 de tineri NEET).

”În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.298 provin din mediul urban, iar 1.565 de persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (911), urmate de cele cu studii gimnaziale (655), studii profesionale (621). Numărul celor cu studii primare este de 368, al celor cu școli postliceale este de 65, iar cei cu studii universitare  sunt în număr de 243. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureș, 308 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a informat conducerea AOFM Mureș.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

”În primele opt luni ale anului 2023, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.335 persoane”, a mai transmis conducerea AJOFM Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bisericile din lemn, adevărate comori ale patrimoniului. Lista completă a bisericilor din lemn din județul Mureș

Distribuie Știați că actualmente județul Mureș însumează un număr aproximativ de 60 de biserici de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.