Recital desăvârșit al pianistului Anthony Ciaccio, la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 212 Vizualizări

Recital desăvârșit al pianistului Anthony Ciaccio, la Târgu Mureș

Pianistul italian Anthony Ciaccio a lucrat în perioada 21 – 23 septembrie cu elevii Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș parcurgând următoarele etape componente ale unui masterclass: cursuri individuale cu fiecare elev în care participanții cântă în fața profesorului și primesc feedback specific și sfaturi pentru a-și îmbunătăți performanța; discuții despre interpretarea muzicală, stilistica interpretării, teoria muzicală, istoria muzicii și alte subiecte din domeniu; oportunitatea de a lucra piese și pasaje dificile pe care participanții le studiază; demonstrarea tehnicilor de interpretare și de măiestrie pianistică de către profesorul invitat.

Recital pentru târgumureșeni

Pianistul italian Anthony Ciaccio a absolvit Conservatorul „Vincenzo Bellini” din Palermo, Italia, urmând cursurile masterale, cu specializarea Interpretare Muzicală la „Escola Superiore de Musica de Catalunya” din Barcelona, iar apoi la Academia „A. Cortot” din Varese.

Anthony Ciaccio obține premii importante la numeroase concursuri naționale și internaționale și concertează în locuri prestigioase din Italia, Spania, Elveția, Germania, Olanda, Palestina, Regatul Unit al Marii Britanii, Finlanda, Ungaria, Macedonia, Malta și România.

În prezent activează ca profesor de pian la Conservatorul „L. Canepa” din Sassari, Italia, susținând în același timp numeroase cursuri de măiestrie în Europa și Asia.

Dezvoltarea tinerilor artiști

„Masterclass-urile de pian sunt, pentru elevii și profesorii Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș, o modalitate excelentă de a-și dezvolta abilitățile pianistice, de a fi motivați și de a cunoaște personalități din lumea muzicală. Aceste evenimente au fost organizate la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Târgu Mureș și a Muzeul Județean Mureș, în cadrul proiectului „Dezvoltarea tinerilor artiști utilizând excelența interculturală și interdisciplinară” organizat de Asociația Eidos ROMREG, proiect co-finanțat de Municipiul Târgu Mureș” ne-a relatat prof. dr. Silvia Stroia, coordonatoarea și organizatoarea evenimentului.

În aceste trei zile de masterclass, maestrul Anthony Ciaccio a dat dovadă de un profesionalism, devotament si seriozitate desăvârșite, care au culminat cu un recital de pian extraordinar, în care am ascultat pentru început W. A. Mozart – Sonata K330. Aici pianistul italian și-a dovedit, din nou, virtuozitatea pianistică, prin perlatura și claritatea interpretării.

Recitalul a continuat cu Fr. Chopin – Sonata nr. 2 op. 35. În această sonată, maestrul a reușit să îmbine pasajele tehnice cu stările fiecărei părți, transmise într-o manieră desăvârșită.

Recitalul s-a încheiat cu J. Brahms – Sonata nr. 3 op.5, în care am simțit atât finețea, cât și forța necesare pentru a interpreta o astfel de lucrare și care un adevărat maestru, precum Anthony Ciaccio, le-a redat cu multă fidelitate.

Sorina MOICA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE