Tineri debutanți în artă și jurnalism. Emoții pe partitură cu Antonia Botoi Slider
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1852 Vizualizări

Tineri debutanți în artă și jurnalism. Emoții pe partitură cu Antonia Botoi

Nu există festivitate, moment aniversar de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Reghin la care să nu răsune un glas dulce, cald, cel al elevei cu un nume impunător, Antonia Filofteea Botoi. Elevă aflată în clasa a XII-a, profil științele naturii, a ales arta, ca fiind cea mai demnă formă de manifestare pentru propriile gânduri și sentimente, prin punerea în comun a unor înzestrări native pe care le-a șlefuit de-a lungul timpului formând artistul complet și complex de astăzi. Pe lângă pasiunea legată de literatură și tainele cuvântului, născător de viață, muzica este prima pasiune ce și-a pus amprenta asupra ei. Aceasta a ales muzica sau cum îi place să spună: muzica a ales-o pe ea, ca fiind unica formă de exprimare a libertății, a frumosului ce o înconjoară și care îi umple sufletul de bucurie, sentiment pe care ea vrea să îl transmită oamenilor din jur. Un artist pe lângă talent, are nevoie și de public, iar Antonia prin simpla ei fire, reușește să captiveze privirea umană, legătura pe care o poate realiza este una unică, naturală, făcând timpul să pară secunde, unde clipele se scurg, iar amintirile rămân profund impregnate în sufletele ascultătorilor.

Pentru fiecare artist, momentul de regăsire începe din copilărie, unde o singură emoție trezește o ardoare pentru exprimare, pentru evoluție, o căutare a unui absolut la care visează orice om. Această scânteie a apărut la Antonia, la o vârstă fragedă, mai exact la cinci ani, când, împreună cu familia ei, a participat la un concert de vioară. Atunci a fost primul moment când a simțit că emoția acestui instrument îi acaparează mintea și sufletul. Cu ajutorul familiei, ajunge să studieze acest instrument la un nivel profesional, susținând numeroase concerte și participând la diverse concursuri. Dorința de cunoaștere, de a învinge barierele firii au făcut-o să descopere că muzica este parte din ea, este esența care o definește, iar după ani de studiu al viorii, a urmat cursuri de chitară, pian și canto, reușind să fie o expertă desăvârșită, o adevarată muză pentru viitoarea generație.

Activitatea acesteia în liceu este marcată în primul rând de implicarea și formarea trupei “BlagaRocks”, unde elevii înzestrați cu diverse talente artistice se pot manifesta liber într-un mediu armonios, legând între ei strânse prietenii și petrecând momente prețioase prin participarea activă la festivalurile și concursurile județene. Liceul din care face parte se poate mândri cu rezultatele acesteia pe plan educațional și cultural, aflându-se pe podiumul concursurilor de creație care i-au consacrat anii de liceu. Pe parcursul clasei a XI-a a reușit să facă parte din două loturi olimpice ale Județului Mureș, demonstrând pasiunea pentru cultură și pentru arta frumosului care se regăsește în fiecare dintre noi, afirmând că bucuria este în simpla fire umană, în adâncul sufletului.

Prin muzica și prin versurile compuse de ea, Antonia dorește să aducă zâmbete pe chipuri, să surâdă sufletelor celor ce o ascultă și să îi îndemne să viseze, să creadă în propriile puteri și să dea frâu liber fericirii, care se află în cel mai sacru loc, în inimă.

Pe parcursul discuției cu Antonia, am dorit să aflu ce înseamnă pentru ea rolul de artist, aceasta afirmând din inimă, cu pasiunea specifică aș spune, următoarele: „Un artist desăvârșit este acela care face artă cu inima. Trebuie să trăiești prin intermediul lucrurilor cărora le dai viață pentru că, până la urmă, asta reprezintă în fapt arta, cea care iți permite să ajungi dincolo de aparențele acestei vieți. Indiferent de momentul zilei, dacă nu cânt sau desenez, citesc sau compun. Aceste elemente compun limbajul universal prin intermediul căruia poți crea conexiuni între valorile umane ce descriu frumusețea artei universale.”

Cu siguranță, muzica și arta vor rămâne profund impregnate în viața Antoniei, depășind limitele unor pasiuni, ajungând un adevărat stil de viață și mod de manifestare permanent.

Teodora-Maria SUCIAVA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE