FOTOREPORTAJ: Urs al prieteniei, donat de Herlitz România, la Zoo Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 351 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Urs al prieteniei, donat de Herlitz România, la Zoo Târgu Mureș

Începând de sâmbătă, 30 septembrie, Grădina Zoologică din Târgu Mureș deține primul urs Buddy Bear din România, acesta fiind un simbol al păcii, toleranței, respectului și prieteniei pe plaiuri mureșene. Exponatul este pictat cu principalele simboluri ale municipiului Târgu Mureș și a fost donat Grădinii Zoologice de către compania Herlitz România, în cadrul unui proiect internațional inițiat de Fundația United Buddy Bears care promovează toleranța, pacea, diversitatea culturală și dialogul între oameni.

Mesaj pacifist transmis de familia Herlitz

Sărbătoarea păcii și a prieteniei în comunitatea târgumureșeană a debutat cu dezvelirea festivă a ursului Buddy Bear, după care Horațiu Nicolau, director general al companiei Herlitz România a prezentat celor prezenți detalii despre proiectul inițiat de către Fundația United Buddy Bears, ONG fondat în anul 2002 de către Eva și Klaus Herlitz.

Potrivit informațiilor furnizate de către Horațiu Nicolau, mesajul transmis de către Fundația United Buddy Bears este de promovare a solidarității globale și a colaborării pentru un viitor mai pașnic și mai armonios pentru toți locuitorii planetei.

”De unde pornește acest proiect? Este vorba despre familia Herlitz, Klaus și Eva sunt cei care după ce și-au vândut acțiunile din Grupul Herlitz s-au gândit să creeze un proiect superb, care să transmită în toată lumea mesajul de iubire, toleranță, pace și prietenie între noi toți. Avem aici un urs, ideea mi-a venit după ce am văzut ce au făcut ei. Ei au 146 de urși. Fiecare urs reprezintă o țară, fiecare urs este pictat de către un pictor din țara respectivă și din 2002 acești urși sunt duși în toată lumea, au fost în vreo 35 de țări, inclusiv în Asia și America Latină, și sunt amplasați în capitalele mari ale lumii, între șapte și opt săptămâni, iar acolo sunt invitați ambasadori, președintți de stat și oameni de cultură”, a afirmat directorul general al companiei Herlitz România.

Urșii Buddy Bear sunt așezați simbolic mână în mână, pentru a ilustra pacea, dialogul, respectul și înțelegerea între oameni, indiferent de origine sau de diferențele culturale, religioase sau etnice. Ei reprezintă diversitatea și unitatea, devenind ambasadori ai ideii că indiferent de naționalitate sau origine, suntem cu toții parte a aceleiași mari familii, în care primează dialogul, respectul reciproc și prietenia.

”Aici în Târgu Mureș se află primul urs Buddy Bear din România și sperăm să aducem la Târgu Mureș și cei 146 de urși, probabil în curând”, a adăugat Horațiu Nicolau.

Buddy Bear, pictat de elevi

Exponatul donat de compania Herlitz România a fost pictat cu măiestrie de elevi ai Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș coordonați de către pictorul Petre Căpriță.

”Pentru Colegiul Național de Artă a fost o adevărată provocare și suntem chiar încântați pentru că am reușit să facem ceva frumos. Felicitări colegului meu, Căpriță Petre, elevilor Colegiului Național de Artă care au pictat o lună și un pic, a fost foarte mult de lucru, și le mulțumesc tuturor colegilor de la Colegiul Național de Artă pentru că sunt astăzi aici”, a spus prof. Diana Sabina Grozav, directoarea Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș.

“Am avut onoarea să pictăm acest exponat și să transpunem în culori cele mai importante simboluri din orașul nostru. Fiecare nuanță și fiecare detaliu de pe acest urs simbolizează nu doar aspecte estetice, ci și valorile noastre fundamentale. Am dorit ca prin el să transmitem un mesaj puternic despre unitatea, prietenia și înțelegerea dintre locuitorii orașului Târgu Mureș, aducând bucurie și inspirație în inimile tuturor celor care îl vor întâlni în Grădina Zoologică”, a transmis pictorul Petre Căpriță.

Respect față de viețuitoarele planetei

În mesajul său, Szánthó János, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș a subliniat că ursul Buddy Bear donat de către compania Herlitz România aduce cu el ”nu doar frumusețea culorilor și mesajul de prietenie”, dar și o simbolistică ”ce se armonizează cu misiunea Grădinii Zoologice.”

”Noi suntem dedicați eforturilor de conservare a speciilor, educației copiilor despre diversitate și toleranță și încurajăm prin toate mijloacele posibile respectul, interacțiunea și înțelegerea profundă între oameni și animalele noastre. Suntem convinși că acesta va completa eforturile noastre de a transforma Grădina Zoologică într-un centru cultural și va contribui la obiectivul de a promova respectul față de toate viețuitoarele noastre și față de întreaga planetă”, a menționat Szánthó János.

”În numele Grădinii Zoologice vă mulțumim pentru că ați optat pentru noi cu această statuie care se armonizează perfect cu gândurile noastre de viitor, vis a vis de prietenie și toleranță promovate prin amplasarea acestei statui”, a conchis directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș.

Activități atractive

Ineditul eveniment a continuat cu momente artistice susținute de elevi ai Colegiului Național de Artă din Târgu Mureș și ai Palatului Copiilor din Târgu Mureș, dar și cu activități atractive cum ar fi o expoziție de pictură, un atelier de modelat plastilină în forme tematice, de animale, și un șotron de mari dimensiuni, iar la final cei prezenți au avut posibilitatea de a vizita Grădina Zoologică din Târgu Mureș, cea mai mare și mai frumoasă grădină zoologică din România.

Despre Herlitz România

Herlitz România, care reprezintă brandurile Herlitz și Pelikan în țară și în Republica Moldova, este parte a grupului Pelikan și este unul dintre principalii jucători în ceea ce privește instrumentele de scris și colorat, ghiozdane și rucsacuri, caiete, produse pentru birou și instrumente de scris de lux. Principiile după care Herlitz își ghidează activitatea – susținerea sănătății, educației și siguranței copiilor – stau la baza tuturor eforturilor companiei, atât în ceea ce privește implicarea în proiecte sociale și umanitare, cât și prin portofoliul de produse special conceput să corespundă celor mai exigente standarde dar și nevoilor specifice fiecărui grup țintă.

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE