Cină pe întuneric, eveniment caritabil la Târgu Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 939 Vizualizări

Cină pe întuneric, eveniment caritabil la Târgu Mureș

Clubul Lions Târgu Mureș a organizat o Cină pe întuneric, un eveniment devenit deja o tradiție. Anual,  la 15 octombrie, este celebrată ziua internațională a nevăzătorilor.

Clubul Lions Târgu Mureș împreună cu echipa Vizual Med a organizat joi, 11 octombrie, de la ora 17.30, la New Chicago din piața Teatrului nr.1, Cină pe întuneric, un eveniment caritabil inedit.

 ”Am avut ca invitați persoane nevăzătoare și prieteni, oameni care au dorit să experimenteze, pentru câteva ore, cum este să trăiești precum cineva pentru care întunericul a devenit deja o obișnuiță. Ne-am propus astfel, să susținem moral și financiar, persoanele nevăzătoare din jurul nostru, cum am făcut de câțiva ani încoace. Noutatea din acest an au fost ochelarii speciali experimentali, de care participanții s-au putut folosi pentru a vedea cum vede un om cu probleme de vedere, retinopatie diabetică și pigmentară, degenerescența maculară, cataractă și glaucom. Scopul evenimentului este integrarea persoanelor cu dizabilități vizuale în societate și dotarea unui centru oftalmologic”, a menționat dr. Dacia Hîncu, medic primar oftalmolog – doctor în științe medicale.

De multe ori pe stradă cineva poate intra în noi, dar nu în mod voit. Poate fi o persoană cu dificultăți de vedere, de aceea nu ar trebui să judecăm prea repede acești oameni, ne sfătuiește dr. Dacia Hîncu.

Testele de screening sunt investigații de rutină care se efectuează pentru depistarea unor afecțiuni și sunt esențiale în monitorizarea stării de sănătate a pacientului. Aplicarea unui tratament potrivit pot contribui la creșterea calității vieții, eliminând posibilele complicații, măsurarea tensiunii intraoculare este un proces care durează câteva secunde, dar care poate salva ani de durere. În glaucom nu există dureri, poți ajunge la orbire fără să-ți dai seama.

Participanții au avut la dispoziție un tonometru, un aparat care măsoară presiunea din interiorul globului ocular. În cadrul serii s-a organizat și o tombolă cu multe surprize la care au participat persoanele care au donat mai mult de 100 de lei. Câștigătorii s-au bucurat de o pereche de lentile progresive și consultații gratuite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE