Mihai-Dan Farcaș (Forța Dreptei), reacție la ”alianța anti Soós” propusă de PNL: ”Suntem foarte aproape de a crea un pol de dreapta puternic” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 446 Vizualizări

Mihai-Dan Farcaș (Forța Dreptei), reacție la ”alianța anti Soós” propusă de PNL: ”Suntem foarte aproape de a crea un pol de dreapta puternic”

Liderul liberalilor din județul Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat marți, 17 octombrie, că formațiunea politică pe care o reprezintă va susține pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, la alegerile locale din 2024, ”o persoană competentă” agreată de mai multe formațiuni politice, societatea civilă și mediul academic care ”să ia locul proastei administrații reprezentate de Soós.”

”Partidul Național Liberal cheamă și invită toate forțele politice reprezentate în Târgu Mureș sau nereprezentate în Consiliul Local, cheamă și invită societatea academică din Târgu Mureș, mediul non-guvernamental, la discuții pentru a găsi această persoană care poate reprezenta alternativa pentru administrația Soós”, a declarat Ciprian Dobre, într-o conferință de presă.

Reacția președintelui Forța Dreptei Mureș

Președintele Forța Dreptei Mureș, Mihai-Dan Farcaș, a răspuns în mod pozitiv solicitării cotidianului Zi de Zi și a reacționat marți, 17 octombrie, la declarația liderului PNL Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, declarația politică a președintelui Forța Dreptei Mureș:

”În ceea ce privește Forța Dreptei, principiul de bază pe care ne concentrăm este unitatea. Nu trebuie să reacționăm acum, deoarece acest principiu este o concluzie la care am ajuns de ceva timp și este fundația organizației noastre.

Se poate confirma acest lucru vorbind și cu reprezentanții altor formațiuni politice de dreapta, precum PMP, USR și nu numai, deoarece discuțiile pe această temă sunt în curs de desfășurare de ceva vreme. Suntem foarte aproape de a crea un pol de dreapta puternic, și acest lucru a generat reacții, așa cum cei ce văd și înțeleg jocurile politice au dedus din campania de comunicare la care facem referire.

Dacă revenim la ideea de unitate, putem compara această situație cu un tren care a plecat demult din gară, aici în județul Mureș, cu atât mai mult acum în Târgu Mureș. Ne oprim ocazional pentru a convinge și pentru a aduce mai aproape de acest țel comun, pe cei care au înțeles că doar prin consolidarea unui pol de dreapta în județul Mureș, și implicit susținerea unui candidat de dreapta pentru Primăria Municipiului Târgu Mureș, reprezintă singura soluție și șansa noastră pentru dezvoltare. Un candidat de dreapta, care nu are nici o datorie morală, financiară, politică sau de altă natură, decât datoria civică în fața comunității.

Cu toate acestea, există o problemă și o dilemă semnalată de mediul academic, de oamenii de afaceri, de ONG-uri, dar și de restul formațiunilor politice și în același timp de societatea civilă. Anume, cât de serioasă și credibilă este de fapt această declarație, acest apel la candidatură comună? Cât timp alianța PNL-UDMR există în practică, dar nu și în declarații, și cât timp există o alianță PNL-PSD la București în declarații, dar nu se regăsește în practică aici, cum ar trebui să perceapă cetățeanul obișnuit, care nu este implicat în politică, toate aceste jocuri de precampanie?

Totuși eu sper că cei care vor putea contribui cu adevărat la susținerea unui candidat comun care să muncească pentru întreaga cetate, în baza unui program politic și al unui program de guvernare locală stabilit echitabil și cu argumente pertinente, împreună cu toți decidenții politici, împreună cu mediul academic, cu societatea civilă, mediul de afaceri și toți care sunt afectați de deciziile celor care îi reprezintă, să fie prezenți! Așa cum vom fi și noi!”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE