Performanță în toate ramurile sportive din cadrul CSU Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 281 Vizualizări

Performanță în toate ramurile sportive din cadrul CSU

Conducerea Clubului Sportiv Universitar (CSU) Târgu Mureș a organizat o conferință de presă în cadrul căreia s-a vorbit despre sportul de performanță mureșean, despre provocările pentru actualul sezon din primul eșalon voleibalistic, obiectivele stabilite pentru acest an competițional, dar și despre Centrul Național Universitar de Excelență în Volei.

La conferința de presă au participat director CSU, Adina Salaoru, căpitanul echipei de volei – Divizia A1, Mihaela Jeremić, Prof. Dr. Constantin Copotoiu, președintele consiliului de administrație, dar și antrenorul principal – Divizia A1, Julien Van de Vyver.

În prezent, activitatea CSU are în vedere opt secții, dintre care șase sunt în legătură cu sporturile individuale, precum ciclism, culturism, fitness, modelism, karate, scrimă și tenis.

Aceste secții au avut rezultate excepționale în decursul anilor trecuți, iar din 2021, după toate măsurile administrative pe care le-am luat, reușim din nou să ajungem la un nivel înalt în ceea ce privește participarea la campionatele naționale, competiții de Cupa României, dar și campionate internaționale”, a declarat Adina Salaoru.

În ceea ce privește ciclismul, CSU a reușit transferul campionului național U23, Patrick Pescaru, însă mândria vine și prin titlurile naționale câștigate de Iana Balteș și Hozat Elias la Ciclicm Mountain Bike și Ciclism Șosea.

La Culturism și Fitness îi încurajăm pe Paula Frandeș, Denisa Mera și Sergiu Istvan care participă la Campionatul Mondial și ne bucurăm pentru medaliile obținute de sportivi la Campionatul Național de la Sibiu”, a mai adăugat acesta.

CSU se mândrește și cu campionul național Timocea Andrei la scrimă, spadă masculin. În acest weekend se va desfășura Cupa României la Craiova unde sportivii vor participa.

La karate, Aris Priță în vârstă de numai 14 ani a reușit performanța de a deveni campion mondial, însă, pe lângă aceste ramuri sportive, secția de tenis este cea pe care conducerea CSU își dorește să o dezvolte pentru a se ajunge la performanțe în rândul seniorilor.

Secția de tenis poate fi destul de greu susținută de un club sportiv universitar din cauza costurilor, dar vom face tot posibilul pentru a susține fiecare secție sportivă a CSU Târgu Mureș și să ne îndreptăm spre performanțe”, a mai spus aceasta.

Două sporturi de echipă

La acesta moment, CSU Târgu Mureș este reprezentat de două sporturi de echipă în competiții, fiind vorba despre baschet 3×3 care a reușit performanța de obține locul IV în Campionatul Național și despre volei.

Aici vreau să menționez perfomanța reușită de Vlad Nistor care a participat la Campionatul Mondial care are un titlu și o mențiune specială acolo, și anume cea de cel mai bun marcator din acest turneu”, a spus aceasta.

Pentru secțiile prezentate anterior de conducerea clubului sportiv, sezonul s-a încheiat, însă, în ceea ce privește voleiul, sezonul este abia la început, având o echipă formată din 23 de sportivi.

Este un proiect prin care s-a dorit reajungerea în Liga I, lucru care s-a și întâmplat. Cele trei direcții de dezvoltare pe care le are conducerea în vedere se referă la dezvoltarea secțiilor de copii, performanță și selecție necesară pentru a aduce la Târgu Mureș cele mai bune sportive de la nivel național, la categoria de juniori, iar cea de a treia direcție este cea de a ajunge cu echipa de seniori în Liga I.

Ne așteaptă un campionat important cu multe provocări. În acest weekend se va desfășura etapa a III-a din cadrul Campionatului Național, împotriva echipei din Lugoș. Este un meci important alături de un adversar foarte puternic”, a spus aceasta.

La începutul anilor 90, CSU era cel mai bogat club sportiv ca și număr de secții din Târgu Mureș, după ce s-a insistat foarte mult pe prezența sportului în Universitate. Voleiul este ramura sportivă care a fost introdusă de la începutul anilor 90 în cadrul CSU, după care s-a îmbogățit pe parcurs cu alte ramuri sportive.

Ținta noastră este de a susție sportul universitar, dar în ultimul timp este destul de greu, deoarece ne confruntăm cu problema financiară. Dacă Universitatea nu ne susținea, poate că azi nu eram aici”, a adăugat Constantin Copotoiu.

Căpitanul echipei de volei – Divizia A1, Mihaela Jeremić a luat cuvântul percizând faptul că Târgu Mureș a creat mereu jucătoare, detaliu care nu se regăsește la foarte multe echipe.

La Târgu Mureș se pune accentul pe jucătoarele din țară, iar acesta este un motiv de a aduce echipa noastră în prim plan. Eu mă aflu în postura unei jucătoare crescute la Târgu Mureș, iar acum vin în calitate de senioară”, a precizat aceasta.

Antrenorul belgian Julien Van de Vyver a dorit să sublinieze faptul că este o bucurie foarte mare pentru el de a lucra la echipa de volei mureșeană care are multe tinere talente în sport.

Am plăcerea de a colabora cu jucători profesioniști, de nivel înalt. Cred că putem face ceva măreț pentru oraș, pentru Universitate și pentru structura voleiului. Aceasta este prima echipă din România cu care lucrez. Fiica mea joacă în România volei și am venit de câteva ori să o vizitez și atunci mi-am dat seama că aici este diferit și am vrut să rămân”, a declarat acesta.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE