PNL solicită CL Târgu Mureș să se constituie parte civilă în ”dosarul Soós”, cu un prejudiciu de 224.914 lei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 958 Vizualizări

PNL solicită CL Târgu Mureș să se constituie parte civilă în ”dosarul Soós”, cu un prejudiciu de 224.914 lei

Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal (PNL) din Consiliul Local Târgu Mureș a decis să inițieze un proiect de hotărâre privind constituirea ca parte civilă a forului deliberativ al municipiului în dosarul care îl privește pe Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, acuzat de către DNA Târgu Mureș de săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu.

Argumentele Partidului Național Liberal

Decizia a fost anunțată luni, 6 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă remis de Biroul de presă al PNL Târgu Mureș, document pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”La 26 octombrie 2023, Serviciul Teritorial Mureș al DNA a informat Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș despre punerea în mișcare a acțiunii penale față de Soós Zoltán, primar al municipiului Târgu Mureș, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de abuz în serviciu. Conform legislației în vigoare, Consiliul Local are obligația de a se constitui sau nu parte civilă în cadrul dosarului penal cu suma de 224.914 lei. Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal a decis să inițieze proiectul de hotărâre privind constituirea ca parte civilă în dosarul privind infracțiunile de abuz în serviciu săvârșite de primarul Soós Zoltán. Suntem convinși că toți consilierii locali, în îndeplinirea scopului lor de a lucra pentru binele comun și a jurământului depus față de târgumureșeni, vor vota acest proiect de H.C.L. necesar pentru recuperarea prejudiciului de 224.914 lei cauzat comunității. Nota de fundamentare și proiectul de H.C.L. elaborate de grupul consilierilor locali ai PNL vor fi trimise fiecărui consilier local pentru a face propuneri de moficare sau amendare. Vrem să demonstrăm astfel, că suntem deschiși total spre dialog constructiv cu toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, pentru a decide conținutul expunerii de motive care fundamentează H.C.L., precum și a formei finale a acesteia. Scopul final este apărarea intereselor cetățenilor, în fața abuzurilor primarului Soós Zoltán. Totodată, prin prezentul demers dorim să fim siguri că la momentul final al procesului penal, dacă primarul Soós Zoltán va fi găsit vinovat, prejudiciul constatat va fi recuperat în totalitate pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite din Târgu Mureș. Menționăm că prezentul demers nu aduce nicio atingere prezumției de nevinovăție pe care o are fiecare inculpat potrivit legislației în vigoare.”

Patru semnături, deocamdată


Expunerea de motive este semnată de cei patru consilieri locali ai PNL Târgu Mureș, Alexandru György, Horațiu Suciu, Bogdan Costin Voicu și Horea Șarlea.

”Față de dispozitiile legale aplicabile în materia procesual penală, raportat la starea de fapt și a termenului în care actiunea civilă poate fi exercitată înlăuntrul procesului penal, considerăm obligatorie și oportună exercitarea acesteia, fiind unul din drepturile părții vătămate stabilit de legiuitor. Raportat la prejudiciul constatat în urma cercetărilor efectuate de organele de urmărire penală – DNA- Serviciul Teritorial Mureș în sumă estimativă de 224.9116,21 lei, în cazul în care instanța judecătorească prin sentința pe care o va pronunța va constata existența acestui prejudiciu, se impune recuperarea în integralitate a acestuia de la persoanele care se fac vinovate”, se menționează în document.

Reamintim că Zi de Zi oferă primarului Soós Zoltán, precum și avocatului acestuia, același spațiu editorial pentru opinia lor în acest proces penal.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE