Cum să alegi ochelarii care se potrivesc perfect cu forma feței tale Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Cum să alegi ochelarii care se potrivesc perfect cu forma feței tale

Ramele de ochelari potrivite pentru forma feței tale asigură o simetrie estetică la nivelul fizionomiei, precum și confort deplin în timpul purtării perechii respective. Chiar dacă un anumit model îți place, trebuie să se și potrivească bine pe nas, pomeți și urechi, fără să acuzi dureri sau o presiune deranjantă. Iată cum trebuie să alegi ramele de ochelari după forma feței.

Ochelarii potriviți pentru fața în formă de inimă 

Fața în formă de inimă, sau fața triunghiulară, este descrisă de o frunte lată sau ușor pronunțată. Fața se îngustează pe măsură ce coboară spre bărbie. Pentru aceste caracteristici ale fizionomiei unei persoane, cele mai potrivite rame de ochelari sunt cele de tip Aviator. Forma elipsoidală a lentilelor, ușor alungită, produce impresia de volum în zona de bărbie. 

De asemenea, poți testa și varianta unor modele de ochelari fără rame, sau cu rame foarte subțiri, realizate din metal. Ochelarii de tip Cat-Eye, simplu de recunoscut datorită ramelor ce urmează o traiectorie ușor curbată, cu urcă spre tâmple, nu sunt recomandați pentru acest tip de față, deoarece accentuează liniile frunții și volumul acesteia.  

Ramele de ochelari pentru fața rotundă 

Fața rotundă are lungimea și lățimea aproximativ egale. Surplusul de kilograme al unei persoane cu față rotundă accentuează și mai mult aceste trăsături. Cele mai potrivite rame de ochelari, în acest caz, sunt cele pătrate sau dreptunghiulare, deoarece estompează aceste caracteristici. De asemenea, elementele de fixare și legătură pot avea culori diferite de nuanța ramei.

Nu sunt recomandate ramele pentru ochelari de vedere cu formă rotundă sau ovală, pentru că vor accentua trăsăturile specifice acestei fizionomii. Formele rectangulare, pe de altă parte, produc efectul de alungire a feței. Mai mult decât atât, dacă puntea dintre cele două lentile are o nuanță diferită, ochii par să fie mai depărtați, estompând astfel caracteristicile feței rotunde.  

Cei mai buni ochelari pentru fața pătrată 

La fel ca în cazul feței rotunde, ramele potrivite pentru persoane cu fața pătrată trebuie să estompeze elementele definitorii pentru fizionomia respectivă. Cu alte cuvinte, modelele de ochelari de vedere ochelari ovali sau rotunzi sunt cele mai recomandate de optometrist. Astfel, aceste linii ale ochelarilor pot genera imaginea unui maxilar nu la fel de vizibil. 

Mai mult decât atât, oferă senzația unei alungiri discrete a feței. Dacă ai fața pătrată, descrisă de un maxilar pronunțat, ce formează cu linia pomeților un unghi de aproximativ 90°, evită pe cât de mult posibil ochelarii cu rame rectangulare. O astfel de alegere ar putea potența aspectul robust al chipului, iar nuanțele reci ale ramelor ar scoate și mai mult în evidență trăsăturile. 

Recomandări rame de ochelari pentru fața ovală 

Persoanele cu fața ovală se bucură de o simetrie a proporțiilor, ce le permite să poarte o mulțime de forme și dimensiuni ale ramelor pentru ochelarii de vedere sau de soare. Programează-te pentru o consultație optometrică gratuită într-un showroom Lensa și testează rând pe rând diferite modele: ochelari de vedere tip Aviator, ovali, cu rame rectangulare, ochelari Cat-Eye etc

Sfatul optometristului îți permite să simplifici acest proces, economisind astfel timp prețios. Expertul te va ajuta să găsești în oferta Lensa nu doar formele și dimensiunile potrivite pentru ramele noilor tăi ochelari, ci și cromatica ideală pentru nuanța părului tău, stilul de make-up cu care rezonezi cel mai bine, culoarea ochilor tăi sau tonurile predominante ale tenului. 

Ochelari pentru fața în formă de diamant  

Fața în formă de diamant se caracterizează prin pomeți puternic pronunțați. Linia dintre aceștia tine să depășească lungimea frunții, de aceea, cele mai bune rame de ochelari pentru fața în formă de diamant au rolul de a estompa această trăsătură. Modele ideale sunt cele cu „ramele înjumătățite”, pronunțate în zona superioară a cadrului, sau cele de tip Cat-Eye

Iată cât de simplu este să alegi ochelarii de soare sau de vedere în funcție de forma feței. Dimensiunile și designul modelelor potrivite asigură o simetrie plăcută ochiului, precum și confort sporit, chiar și la utilizări îndelungate. Ține cont de aceste informații și află o mulțime de alte lucruri importante pentru alegerile tale, chiar de la specialiștii Lensa. Programează-te pentru o consultație optometrică gratuită într-un showroom din rețeaua națională și testează modelele de ochelari potrivite pentru tine. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE