Școlile din Târgu Mureș se modernizează în totalitate! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1224 Vizualizări

Școlile din Târgu Mureș se modernizează în totalitate!

Copiii din toate cele 32 de unități școlare din învățământul preuniversitar din Târgu Mureș vor învăța în condiții dintre cele mai moderne, în urma câștigării de către municipalitate a apelului de proiecte PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) referitor la dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din România.

”Proiectele prevăd dotarea unităților de învățământ cu aparatură digitală de la calculatoare, laptopuri, imprimante, la table interactive, precum și de dotări pentru săli de clasă, laboratoare și ateliere, în valoare de 45 de milioane de lei. Estimăm că în anul școlar 2024-2025 le vom vedea la clasă”, a declarat viceprimarul liberal al municipiului Târgu Mureș, Alexandru György.

Bani europeni pentru independență energetică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a aprobat, în urma evaluării, cererea de finanțare depusă de Primăria Municipiului Târgu Mureș pe Programul Operațional Infrastructură Mare, denumită “Măsuri pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale”.

Este vorba de Grădinițele “Albinuța” și “Licurici“, Colegiul Economic “Transilvania”, Școlile Gimnaziale “Dacia” (corpurile A și B), “Mihai Viteazu”, “Serafim Duicu” corp A, “Liviu Rebreanu” corp B, Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu” și Liceul de Artă – internat.

”Valoarea proiectelor care vor asigura independența energetică a acestor unități școlare din municipiu, dar și reducerea emisiilor de dioxid carbon în atmosferă, precum și o eficiență mai mare a costurilor suportate de Primărie se ridică la peste 11,5 milioane de lei, TVA inclus”, a subliniat Alexandru György.

Educația, prioritate liberală

Viceprimarul a subliniat că educația reprezintă o prioritate în acest mandat pentru echipa de consilieri locali liberali ai municipiului Târgu Mureș.

”Acordăm o atenție deosebită proiectelor legate de noul campus școlar și proiectelor mari de investiții cu fonduri europene, alături de fonduri guvernamentale și locale. Investițiile în infrastructura școlară se ridică la valori record în ultimii 3 ani, atât ca sume, cât și ca procent de execuție. Sunt sute de contracte în derulare, pentru a aduce toate școlile târgumureșene la nivelul mileniului 3 ca dotări, dacă ar fi să amintim doar tablele interactive sau de investițiile în reabilitarea energetică a clădirilor”, a subliniat Alexandru György.

Potrivit acestuia, printre unitățile școlare din Târgu Mureș care au beneficiat de lucrări importante de investiții pot fi amintite Liceele Tehnologice “Constantin Brâncuși”, “Ion Vlasiu”, “Avram Iancu” și “Traian Vuia”, Liceul Vocațional de Artă, Şcolile Gimnaziale “Dr. Bernády György”, “Nicolae Bălcescu”, “Tudor Vladimirescu” și “Liviu Rebreanu”, dar și grădinițe precum “Albinuța” și “Ștefania”. La alte două unități școlare din municipiu, Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai” și Școala Gimnazială “Friedrich Schiller”, sunt în derulare lucrări de reabilitare și de modernizare majore, finanțate din fonduri externe și locale. La finalul lucrărilor, în 2024, mii de elevi vor beneficia de condiții de învățare dintre cele mai moderne.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE