Home / Administratie / Veștea: Sumele din economiile făcute pe diverse proiecte din ”Anghel Saligny” pot fi redistribuite

Veștea: Sumele din economiile făcute pe diverse proiecte din ”Anghel Saligny” pot fi redistribuite

Distribuie

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a declarat vineri, 25 noiembrie, la Târgu Mureş, că pe Programul Naţional ”Anghel Saligny”, sumele provenite din economiile făcute pe diverse proiecte, în urma ajustării preţurilor, vor putea fi redistribuite proiectelor care au necesităţi.
”Pe Programul Naţional ”Anghel Saligny”, tot în cursul zilei de ieri, am avut, de asemenea, în cadrul ordonanţei care am obţinut-o, posibilitatea ca în urma economiilor făcute pe diverse proiecte, în urma ajustării preţurilor, să avem sume disponibile, iar aceste sume să fie redistribuite proiectelor care au aceste necesităţi, pentru a putea să ne atingem de asemenea indicatorii tehnico-economici”, a declarat ministrul Adrian Veştea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Mureş.
El a arătat că în ultimele două săptămâni, în urma diligenţelor venite din administraţia publică, s-au putut face unele derogări de la ordonanţa de limitare a cheltuielilor bugetare.
„După cum bine ştiţi, în urmă cu două săptămâni, a existat o ordonanţă care a creat anumite limitări a unor plăţi pentru a putea să reuşim să ne încadrăm în deficitul bugetar. În urma diligenţelor făcute în ultimele săptămâni, în urma solicitărilor venite de la colegii noştri din administraţia publică, am reuşit să obţinem derogări pentru anumite aspecte, cum ar fi investiţiile care sunt finanţate din credite bancare şi au scadenţa la 31.12.2023, să poată fi făcute trageri şi să poată fi făcute plăţi, fiindcă într-o situaţie contrară s-ar fi plătit comisioane de neutilizare şi nu ar fi fost în regulă”, a precizat Veştea.
Ministrul Dezvoltării a arătat că există investiţii cu finanţare din bugetul de stat sau bugetul local care au ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2023 şi că decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol aceste investiţii, pentru care au fost emise facturi şi care sunt înregistrate în contabilitatea unităţilor sau sub-diviziunilor administrativ-teritoriale până la data de 31 octombrie.
„Sunt câteva aspecte pe care am reuşit să le reglementăm în urma acestui memorandum. În continuare, noi vom primi la Ministerul Dezvoltării solicitări din partea unităţilor administrativ-teritoriale şi în funcţie de urgenţa pe care o au, le vom trata cu celeritate. Ştim cu toţii, nu este o perioadă tocmai uşoară, vorbim de sume record pe care România are şansa să le absoarbă în perioada următoare. Toate aceste sume vin cu o serie de reglementări, o serie de jaloane şi de reforme pe care societatea românească trebuie să le parcurgă. Suntem obligaţi să ne încadrăm în aceste ţinte de deficit, fiindcă este un angajament pe care guvernele României anterioare şi le-au asumat în faţa Comisiei Europene”, a mai menţionat ministrul Adrian Veştea.

(www.agerpres.ro)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în primele trei luni din 2024

Distribuie Peste 2.400 de misiuni îndeplinite, 18 infracțiuni, 374 de contravenţii constatate, sunt rezultatele misiunilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.