Caritate de Crăciun, la Voiniceni Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 345 Vizualizări

Caritate de Crăciun, la Voiniceni

Luna cadourilor este pe cale să-și ocupe tronul, aducând cu ea gerul de afară și căldura din lăuntru, din sufletele încărcate cu altruism ale oamenilor.  În spiritul sărbătorilor iernatice, Asociația Speranță, Lumină și Armonie organizează în data de 10 decembrie un Târg de Crăciun, fundamentat pe o componentă caritabilă, îmbinând astfel spiritul entuziast de sărbătoare cu importanța solidarității și a compasiunii umane. Evenimentul se va desfășura la Căminul Cultural din localitatea Voiniceni, începând cu ora 16:00.

Ca orice alt eveniment dedicat negoțului, în cadrul Târgului de Crăciun vor fi prezenți o serie de expozanți care vor bucura participanții cu produse culinare gătite cu iubire în gospodăriile țărănești, cu decorațiuni de Crăciun concepute cu atenție de către copiii din localitate la atelierul lui Moș Crăciun, cu produse artizanale, cu produse handmade și altele. Organizatorii încurajează producția locală, motiv pentru care la eveniment vor fi prezenți un cumul de producători autohtoni. “Important este să dăm startul unei acțiuni prin care să ne cunoaștem unii pe alții, să știm ce producem și atunci când avem nevoie, să știm de unde putem să cumpărăm. Vrem să încurajăm producția locală, avem multe persoane care lucrează cu certificat de producător. De ce să nu cumpărăm de acolo?! De ce să cumpărăm din hypermarket-uri?!”, a declarat pentru cotidianul Zi de zi Mirela Murar, președinta Aociației Speranță, Lumină și Armonie.

Sumele de bani acumulate din vânzarea produselor culinare și handmade vor fi alocate unei cauze caritabile, fiind utilizați pentru achiziționarea unor pachete pentru 120 de vârstnici și 15 familii. „Vârstnicii sunt într-un centru de îngrijire, dar noi le vom face niște pachete și vom merge la colindat împreună cu un grup de copii de la Școala Gimnazială din Ceuașu de Câmpie pentru că au nevoie și de afectivitate”, a adăugat Mirela Murar.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută prin intermediul cântecelor tradiționale, celebrele colinde care încălzesc sufletele creștinilor. Astfel, începând cu ora 18:00, va avea loc un moment muzical, susținut de următorii interpreți: Relu și Ariana Husar, Alexandra Togănel, Oana Săcălean, Laura Sand, Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean.

Evenimentul este organizat prin conlucrarea următoarelor entități: Asociația ASLA, Oameni faini și voinicei, CS Samuraii Flori de cireș, florăria Carina, Clubul Lions, Vizual Med.

Accesul la eveniment este gratuit atât pentru producătorii locali, cât și pentru participanți.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE