Prof. Emanuela Patrichi din Târgu Mureș, Premiul 1 la Conferința Națională de eTwinning Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1217 Vizualizări

Prof. Emanuela Patrichi din Târgu Mureș, Premiul 1 la Conferința Națională de eTwinning

Profesoara Emanuela Patrichi de la Școala Gimnazială ”Dacia” din Târgu Mureș a obținut Premiul 1 pentru un proiect eTwinning, în cadrul Conferinței Naționale eTwinning, eveniment care s-a desfășurat la București, în perioada 24-26 noiembrie.

În cadrul acesteia, pe lângă alte activități desfășurate, a avut loc și premierea proiectelor desfășurate de cadrele didactice din România. La competiția pentru premiile naționale eTwinning au fost înscrise 110 aplicații, fiind premiate 24 de proiecte, avându-se în vedere creativitatea didactică, implicarea elevilor în derularea activităților, folosirea aplicațiilor digitale care sprijină învățarea.

”Mathematics In Art”

La secțiunea ”Învățământ primar”, Premiul I a fost acordat proiectului ”Mathematics In Art”. La acest proiect au participat șase cadre didactice din Galați – Mariana Bumbaru, Simona Maravela, Marinela Simionescu, Mihaela Boșneaga, Silvia Fuică, Valentina Tănăsăciuc, alături Emanuela Patrichi de la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureș.

”Proiectul ”Mathematics in Art” s-a desfășurat în anul școlar 2022-2023. A fost un proiect cross-curricular, organizat de zece cadre didactice din Turcia, șapte din România și unul din Republica Moldova. Scopul a fost ca elevii să își dezvolte competențele matematice folosind abilități din domeniul artistic. Ei au aflat informații despre artiști celebri: Constantin Brâncuși, Romero Britto, Pablo Picasso, Cristian Marianciuc și s-au folosit de cunoștințele de la matematică pentru a crea, la rândul lor, mici opere de artă”, a precizat prof. Emanuela Patrichi.

Totodată, prof. Emanuela Patrichi a subliniat că toate activitățile din proiect au fost integrate în activitățile desfășurate la clasă.

”Pe lângă studiul matematicii și realizarea unor creații artistice, elevii au învățat să realizeze hărți mentale și au folosit în lucrul lor multe aplicații digitale. Pe perioada desfășurării proiectului, elevii și profesorii din străinătate și din România s-au întâlnit online pentru a desfășura activități comune. Elevii au fost foarte interesați să afle și cum învață copiii din alte școli din țară și din străinătate. Activitățile i-au ajutat pe copii să vadă aplicabilitatea matematicii în situații concrete de viață”, a menționat prof. Emanuela Patrichi. eTwinning este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană. În cadrul său cadrele didactice pot crea proiecte de colaborare interșcolară pentru elevi, cu școli din țară și din străinătate. Astfel, se facilitează schimburile interculturale, colaborarea între elevi și profesori și învățarea utilizând noile tehnologii.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE