Home / Eveniment / ”Poveste din țara mea”, la Sângeorgiu de Mureș

”Poveste din țara mea”, la Sângeorgiu de Mureș

Distribuie

Biblioteca Școlii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș a răsunat miercuri, 30 noiembrie, de glasul cristalin al elevilor din clasele a V-a A, a VI-a A și a VII-a A, care au sărbătorit alături de direcțiunea școlii, conducerea Primăriei, cadre didactice, bibliotecară și un comitet de părinți, Ziua Națională a României.

„Un cântec pentru țară/ Mi-e drag să scriu și eu/ În loc de portativ/ Aș vrea un curcubeu.”; „Eu te voi cânta mereu/ Mândră țara mea / Prin ramuri prin glie/ Țară cu zâmbet de floare/ Țară cu ochi de lumină…/ O, bucata mea de cer!“, sunt câteva versuri pe care elevii clasei a VII-a A, coordonați de prof. Gabriela Buta, le-au compus în cinstea țării. Clasele a V-a A, coord. prof. Gliga Mihaela, au încântat publicul cu poezii din marii scriitori ai țării. Doamna director adjunct, prof. Laura Frenț, a realizat un colaj de poezii despre mândria de a fi român. Domnul instructor Frenț Ovidiu a prezentat dansuri populare de pe Valea Mureșului. Domnul profesor de istorie Valentin Beldean și domnul primar Sándor-Szabolcs Sófalvi au ținut un discurs despre însemnătatea Zilei Naționale a României. Corul școlii, condus de prof. Rend Tamas a trezit în sufletul tuturor emoție și entuziasm. Eleva Lenard Alexia, din clasa a VII-a A, a interpretat cântecul „Mândră România mea”, se menționează pe pagina de Facebook a Școlii Gimnaziale ”Sfântul Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Culturii Maghiare, prilej de sărbătoare internațională

Distribuie Anual, la data de 22 ianuarie, maghiarii de pretutindeni celebrează Ziua culturii maghiare, semnalată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.