VIDEO. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi sărbătorită la CRRN Luduș Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 102 Vizualizări

VIDEO. Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi sărbătorită la CRRN Luduș

Comunitatea mondială marchează anual, în data de 3 decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, în semn de solidaritate cu acestea.

Încă din anii 1970, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o serie de declaraţii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, anul 1981 fiind proclamat de Adunarea Generală a ONU drept an internaţional al persoanelor cu dizabilităţi, iar perioada 1983-1992 a fost declarată Decadă pentru persoanele cu dizabilităţi.

În 1992 Adunarea Generală a ONU a făcut apel la statele membre să marcheze pe data de 3 decembrie Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi pentru ca aceste persoane să fie tot mai mult integrate în societate (Rezoluţia 47/88).

Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

Prin aceasta, se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale.

”Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și ambiția de a se agăța de orice șansă la viață!

Tocmai de aceea, nu de puține ori, adevăratele lecții de viață le primim chiar de la aceste persoane cu dizabilități, condamnate să lupte nu doar cu destinul, ci și cu cei din jur.

În această zi de sărbătoare, le adresăm lor și celor care le poartă de grijă un gând frumos, o încurajare, un sincer și călduros LA MULȚI ANI! ” a transmis Ovidiu Baghiu, șef CRRN Luduș.

Ziua reprezintă un prilej şi o şansă, în acelaşi timp, pentru a fi solidari cu cei vulnerabili, pentru a încerca să cunoaştem experienţe, să înţelegem situaţii, să ne asumăm efortul de a construi o viaţă fără bariere şi are ca obiectiv promovarea înţelegerii dizabilităţii şi mobilizarea tuturor pentru asigurarea unei vieţi demne, egale din punct de vedere a drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE