Meci demonstrativ de Teqball, la UMFST Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

Meci demonstrativ de Teqball, la UMFST

Sala de Sport ”Dr. Pongracz Anton” din cadrul campusului UMFST a găzduit marți, 12 decembrie, un meci demonstrativ de Teqball, disputat între Szilagy Arnold și Kristaly Hunor, în fața studenților, cu ocazia zilelor Universității.

Studenții au învățat de la cei doi sportivi tehnicile și regulamentul de joc, fiind și ei implicați în jocurile demonstrative.

„Cu ocazia zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, ne-am propus să implementăm un joc sportiv cu o deschidere fulminantă, pe numele său Tegball. Am invitat la acest eveniment președintele Federației Române de Teqball, Teodor Luca și doi componenți ai echipei naționale, recent medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale. Este foarte important de precizat faptul că avem în cadrul echipei naționale, doi absolvenți ai programului de studiu Educație Fizică și Sportivă, respectiv Kristaly Hunor, care este și antrenorul echipei naționale și Barabási Kinga care este recent medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale. Kristaly Hunor este vicecampionul nostru național”, a declarat conf. dr. Florin Turcanu, Disciplina Educație Fizică și Sportivă.

Teqball-ul este o ramură sportivă care se dorește a fi dezvoltată și implementată mai mult în programa studenților de la Educație Fizică și Sportivă din cadrul UMFST.

„Sperăm că acest Teqball va avea un impact asupra studenților noștri, în mod special asupra celor de la Educație Fizică. Deja, prin programul pe care îl coordonez, respectiv Masterul de Educație Fizică și Consiliere Sportivă, am introdus disciplina Teqball, ca disciplină opțională”, a mai spus acesta.

Ce este Teqball?

Potrivit informațiilor regăsite pe Wikipedia, Teqball este un sport cu mingea care se joacă pe o masă curbată, unde jucătorii lovesc o mingea de fotbal unul spre celălalt, cu orice parte a corpului, cu excepția brațelor și a mâinilor. Teqball poate fi jucat între doi jucători, ca joc de simplu sau între patru jucători, ca joc de dublu.

Potrivit aceleiași surse, acest sport este reprezentat la nivel internațional de Federația Internațională de Teqball (FITEQ). O serie de fotbaliști de talie mondială au fost atrași de sport și, după ce a fost adăugat în programele Jocurilor Asiatice de plajă din 2021 și al Jocurilor Europene din 2023, sportul urmărește acum includerea în Jocurile Olimpice.

Regulament

Potrivit site-ului Teqball România, regulamentul jocului prevede următoarele:

  • Un meci de Teqball se joacă după sistemul cel mai bun din 3 seturi.
  • Fiecare set se dispute până când un jucător/echipă ajunge la punctul 12.
  • Fiecare jucător/echipă are la dispoziție 2 încercări pentru a reuși un serviciu corect.
  • Jucătorii/echipele vor schimba serviciul după fiecare 4 puncte.
  • Este interzis să atingi mingea, consecutiv, cu aceeași parte a corpului.
  • Este interzis să returnezi mingea, consecutive, cu aceeași parte a corpului.
  • Fiecare jucător/echipă are voie să returneze mingea în maximum 3 atingeri, cu orice parte a corpului, în afară de brațe și palme.
  • La jocul de dublu, o echipă are la dispoziție maximum 3 atingeri dar, una dintre aceste atingeri trebuie să fie o pasă între coechipieri.
  • În timpul jocului este interzis să atingi masa sau adversarul.
  • În cazul în care mingea atinge marginea mesei (edgeball), punctul va fi rejucat.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE