Apariție editorială: ”Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș – Brevete de invenții” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Apariție editorială: ”Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș – Brevete de invenții”

În colecția ”Sinteze documentare” a Editurii University Press Târgu Mureș a apărut, recent, un volum nou, intitulat ”Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș – Brevete de invenții”.
Lucrarea a fost scrisă de către prof. univ. dr. em. ing. Vasile Boloș, fost rector al Universității ”Petru Maior”, și de prof. univ. dr. abil. ing. Liviu Moldovan, actualul decan al Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade”.

”Este cunoscut faptul că depunerea și acordarea unui brevet de invenție presupune, conform legislației, derularea unui proces de verificare cu mai multe iterații pe care autorul/ coautorul invenției trebuie să-l parcurgă cu minuție. Acest lucru face ca un brevet de invenție să fie un produs care are un caracter de originalitate pe deplin validat. Volumul este structurat în două părți. În prima parte sunt prezentate cele 26 de brevete de invenții care au ca titular Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș și au ca autori, sau coautori, cadre didactice titulare ale universității. Partea a doua a volumului conține cele 10 brevete ale căror titulari sunt alte entități decât universitatea sau au caracter individual dar au ca autori, sau coautori, cadre didactice din Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Vasile Boloș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE