Mureș Mall Târgu Mureș transformat în University Forum Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6602 Vizualizări

Mureș Mall Târgu Mureș transformat în University Forum

Imobilul Mureș Mall achiziționat recent de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș se va numi University Forum și va deveni un pol universitar important al municipiului, alături de fosta clădire Romtelecom, situată vis-a-vis, care se va numi University Tower.

Anunțul a fost făcut joi, 14 decembrie, cu prilejul Discursului Anual al Rectorului UMFST, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, susținut în cadrul tradiționalei Gale a UMFST.

Redăm, în rândurile de mai jos, informațiile prezentate pe această temă de prof. univ. dr. Leonard Azamfirei:

”Și pentru a înlătura temerile că ne transformam în comercianți, clădirea Mureş Mall, care se va numi University Forum, este, cum bine știți, legată funcțional printr-un pasaj subteran, de cealaltă clădire recent achiziționată de universitate, clădirea Romtelecom, care se va numi University Tower, zona urmând a deveni un pol universitar important al orașului unde se vor muta Facultatea de Economie și Drept din Livezeni și Facultatea de Ştiinţe și Litere „Petru Maior” de pe strada Nicolae Iorga. Tot acolo vor exista o bibliotecă universitară pentru domeniile umanistice, precum și noi spații didactice, inclusiv o farmacie universitară, o bază de pregătire în dermato-cosmetologie, cu o abordare a funcționării diferită, prin adăugarea de servicii medico-farmaceutice adresate întregii comunități mureșene. Clădirea eliberată de Facultatea de Științe și Litere de pe strada Nicolae Iorga va fi atribuită Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației, dezvoltarea învățământului tehnic fiind o direcție de dezvoltare strategică pentru universitate la care sper să țină pasul și cei care sunt parte a acestei facultăți, fie că sunt cadre didactice, fie ca sunt studenţi. Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației trebuie să devină punctul de atracție a investitorilor în Târgu Mureş, care nu vin aici nici pentru Weekend, nici pentru Zoo, altfel, instituții respectabile, dar acolo se merge la sfârșit de săptămână, ci pentru expertiza și resursa umană bine calificată, la fiecare nivel.

Ambele clădiri de pe strada Nicolae Iorga sunt subiectul unor proiecte majore de reabilitare la care lucrăm în prezent și le vom depune în februarie 2024, împreună cu proiectul pentru clădirea University Tower. Estimez însă că Mureş Mall – University Forum va deveni funcțional mai repede decât se așteaptă cei mai mulți, parțial chiar în primul semestru al anului 2024.

Vor fi astfel trei zone universitare importante centrale: cea preponderent medicală în aria campusului central, zona de învățământ tehnic în aria fostei Universități Petru Maior și zona socio-umanistă în Piața Victoriei.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE