IRUM SA Reghin investește în Parcul Industrial Est Cluj Napoca Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2658 Vizualizări

IRUM SA Reghin investește în Parcul Industrial Est Cluj Napoca

Comisia de urbanism din cadrul Primăriei Cluj  a fost aprobat în cursul acestei săptămâni un nou parc industrial, reprectiv Parcul Industrial Est ce urmează a fi construit  în zona Bulevardului Muncii, informează media9.ro. Potrivit acestora, un număr de șapte companii au contribuit cu 14 hectare de teren (137.005 metri pătrați), pe care doresc să le dezvolte unitar. Aici ar urma să se deruleze activități de cercetare, inginerie și producție. Printre cele șapte companii se numără și S.C. IRUM S.A. Reghin.

Andrei Oltean: „Urmărim dezvoltarea capabilităților IRUM în activitatea de cercetare dezvoltare și recrutarea de noi ingineri”

„După deschiderea în cadrul IRUM al centrului de cercetare și dezvoltare utilaje agricole și forestiere iFor , unic la nivel privat din estul Europei, am continuat procesul de dezvoltare al echipei de ingineri. În acest sens am făcut o serie de recrutări și repatrieri a inginerilor români care erau dornici în a dezvoltă produse românești. Că un pas natural al acestui proiect, din dorința de a avea o echipă de ingineri cât mai competitivă și din cauza faptului că orașul Reghin și împrejurimile oferă un bazin de selecție a forței de muncă înalt calificată limitat, a venit momentul când a fost necesară o dezvoltare mai departe de granițele fabricii al acestui proiect. Am analizat că opțiuni Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca. În cele din urmă am ales că primul satelit iFor să fie făcut în Cluj Napoca unul dintre cele mai puternice orașe Universitare din România. În acest sens deja deținem un birou activ în Cluj Napoca iar prin alăturarea IRUM în cadrul proiectului privat de Parc Industrial Est Cluj urmărim dezvoltarea capabilităților IRUM în activitatea de cercetare dezvoltare și recrutarea de noi ingineri care să pună umărul la dezvoltarea produselor românești”, a declarat pentru Cotidianul Zi de zi, Andrei Oltean, director de dezvoltare IRUM SA Reghin.

Alături de IRUM SA Reghin, în acest proiect se regăsesc S.C. Energom S.R.L., S.C. Tivtim Imobiliare S.R.L., S.C. Fort Engineering S.R.L. , S.C. Eeastman Impex S.R.L. și S.C. Suniprof Rottaprint  S.R.L. Apahida.

Pe  noua platformă  urmează  să fie construite hale, spații de depozitare, clădiri administrative de cel mult cinci etaje, străzi, parcări și spații verzi: De asemenea, proiectul se va conecta cu o serie de investiții publice; se intersectează cu viitoarea centură metropolitană și cu culoarul nemotorizat de pe malul Someșului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE