Sângeorgiu de Mureș: Investiții, proiecte și realizări pe plan sportiv Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 400 Vizualizări

Sângeorgiu de Mureș: Investiții, proiecte și realizări pe plan sportiv

În cadrul conferinței de presă organizată pentru prezentarea proiectelor finalizate recent și a obiectivelor pentru anul viitor ale Primăriei localității Sângeorgiu de Mureș, primarul Sófalvi Sándor-Szabolcs a vorbit și despre proiectele sportive care s-au finalizat sau care sunt în curs de desfășurare.

Primul subiect pe plan sportiv dezbătut în cadrul conferinței de joi, 25 ianuarie, făcea referire la un proiect de valoare care s-a depus deja pentru construirea unei săli de sport multifuncționale, unde se pot desfășura mai multe ramuri sportive, precum handbal și baschet.

Ore sportive gratuite pentru elevii Școlii Gimnaziale „Sfântu Gheorghe”

„Se practică sportul în Sângeorgiu de Mureș și nu întâmplător am ajuns la această investiție. Mulți dintre voi ați fost la inaugurarea arenei de hochei. Cheltuielile de întreținere sunt mari, iar primăria nu contribuie cu niciun leu. Noi i-am lăsat să construiască aici, deoarece am știut că va aduce zonei noastre un dinamism special”, a declarat primarul.

În prezent, peste 600 de copii practică hocheiul, patinajul artistic sau de viteză și se țin antrenamente și competiții mari la arena de hochei. Totodată, s-a obținut o colaborare pe baza căreia, toți elevii Școlii Gimnaziale „Sfântu Gheorghe” pot merge să țină împreună cu profesorii de sport sau învățătorii, ore de sport gratuite. Acest proiect se continuă și în anul 2024.

„Este acolo și antrenorul de patinaj care îi învață pe copii să patineze. Cum de doi ani de zile se întâmplă asta, o mare parte din copii au învățat deja să patineze. Este o bucurie aparte pentru mine să văd copii care la început se temeau, iar acum se descurcă”, a mai precizat acesta.

4 terenuri de fotbal

Totodată, s-au atras investitori pentru construirea un complex sportiv alcătuit din patru terenuri mari, cu vestiare și teren de sport acoperit multifuncțional, în zona 7 plopi.

După ce 2 terenuri de fotbal au fost deja finalizate, primarul promite că în viitorul apropiat, echipa de campioni mondiali la minifotbal își vor putea desfășura antrenamentele acolo.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE