Diplomă aniversară maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea Religie
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 772 Vizualizări

Diplomă aniversară maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oferit o diplomă aniversară maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani. Evenimentul a avut loc duminică, 28 ianuarie 2024.

În Duminica a XIV-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pilda nunții fiului de împărat, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Recea, protopopiatul Târgu Mureș. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși din județul Mureș.

În cuvântul adresat celor prezenți la Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop Irineu a spus: „Pelerinajul nostru pe acest pământ nu duce spre neant, ci spre viața din cer, nouă și eternă. Acolo ne așteaptă Împăratul nostru Dumnezeu cu brațele deschise. Dar ca să ajungem în slava Împărăției, se cer din partea noastră multe sacrificii și osteneli duhovnicești. Acestea ne asigură părtășia la ospățul de nuntă al Mirelui divin”.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oferit o diplomă aniversară maicii starețe Stavrofora Cristina Chichernea, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 90 de ani. Preacuvioasa maică stareță s-a născut la data de 25 ianuarie 1934. În urmă cu mai bine de trei decenii, a pus bazele înființării Mănăstirii Recea, alături de părintele Ioan Iovan. Pe parcursul anilor, Stavrofora Cristina Chichernea a contribuit cu trudă și jertfelnicie la bunul mers al acestui așezământ monahal aflat sub ocrotirea Maicii Domnului, potrivit informațiilor furnizate de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE