Rețeau școlară din Târgu Mureș rămâne nemodificată Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 266 Vizualizări

Rețeau școlară din Târgu Mureș rămâne nemodificată

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Târgu Mureș, din 30 ianuarie, a fost introdus în regim de urgență un Proiect de Hotărâre referitor la organizarea rețelei școlare din municipiu. Proiectul a picat la vot. În aceste, condiții va rămâne valabilă rețeaua școlară din acest an. Din partea Primăriei și a Consiliului Local Târgu Mureș, au fost propuneri pentru reorganizarea câtorva licee tehnologice și divizarea Liceului Teoretic „Bolyai Farkas”. Aceste propuneri au fost respinse de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, printr-o hotărâre din 28 decembrie 2023.

„Având în vedere adresa Ministerului Educației, reiese clar că menține decizia ISJ. Nu putem vota modificările făcute de Primărie, pentru că nu au avizul ISJ”, a spus Frunda Csenge, consilier local din partea UDMR.

„Eu nu înțeleg ce vrem să facem. ISJ așa au hotărât, noi trebuie să ne facem doar partea noastră”, a adăugat Radu Pescar, consilier local din partea PMP.

„Noi trebuie să adoptăm rețeaua școlară exact porivit avizului ISJ. Noi am făcut o propunere, e dreptul lor să o aprobe sau nu. Dacă un trece azi, rămâne rețeaua de anul trecut”, a susținut Sergiu Papuc, consilier Local din partea PSD.

(V.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE