Deficit serios de personal în cadrul subunității ISU Mureș de la Sighișoara. Motivul? Lipsa de bărbați Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3438 Vizualizări

Deficit serios de personal în cadrul subunității ISU Mureș de la Sighișoara. Motivul? Lipsa de bărbați

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş se confruntă cu un deficit de personal de 15%, subunitatea din Sighişoara fiind cea mai afectată, cu un deficit de circa 20%, motivul fiind numărul redus de candidaţi şi faptul că învăţământul de profil pregăteşte puţini specialişti, comparativ cu necesităţile, a declarat inspectorul șef al ISU Mureș, general de brigadă Călin Handrea, într-o conferință de presă organizată joi, 1 februarie, pe tema bilanțului anului 2023.

Printre alte probleme cu care se confruntă Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Mureș, căli Handrea a transmis că, probabil, cea mai mare dintre acestea este cea legată de lispa de personal, mai ales în cadrul subunităților din județ, cum ar fi Subunitatea Sighișoara, acolo unde, după spusele lui, deficitul de personal a fost de 20% în anul 2023.

Ne menţinem la un deficit de 15%, în anul care a trecut nu am avut decât trei colegi veniţi din şcoală, trei subofiţeri şi un ofiţer, dar, în schimb, au fost încadraţi, începând cu luna ianuarie anul trecut, cei care au fost angajaţi în decembrie 2022 şi aici mă refer la 56 de soldaţi. La subunitatea Sighişoara, deficitul este spre 20%, şi la sediul inspectoratului. Sighişoara întotdeauna a fost mai deficitară, în zona respectivă fiind mai multe doamne şi domnişoare, poate acesta a fost unul dintre motivele pentru care nu au fost foarte mulţi candidaţi la momentul la care s-au făcut încadrări pe subunităţi. La sediul inspectoratului este nevoie de mai mulţi ofiţeri, care pot veni prin trecere dintr-un corp în celălalt sau pot fi absolvenţi ai facultăţii de pompieri, iar absolvenţi ai facultăţii de pompieri, la nivel naţional, într-un an, sunt 40 şi ceva, aproximativ unul pe judeţ, ceea ce e foarte puţin”, a declarat, joi, şeful ISU Mureş, Călin Handrea.

Pe parcursul anului trecut, a arătat generalul Handrea, ISU Mureş a avut 2556 de solicitări, cu o scădere 30,39% faţă de anul 2022.

Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE