România, reprezentată de Universitatea de Arte din Târgu Mureş la Zilele Mondiale ale Comediei din Franța Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 127 Vizualizări

România, reprezentată de Universitatea de Arte din Târgu Mureş la Zilele Mondiale ale Comediei din Franța

În anul 2024, oraşul Nancy din Franța devine Capitala Mondială a Comediei. Între 21 şi 26 februarie 2024, vor avea loc Zilele Mondiale ale Comediei „Dell’Arte”, la care vor participa universități, companii și trupe de teatru din întreaga lume, printre care și reprezentanți ai municipiul Târgu Mureș. România va fi reprezentată de Universitatea de Arte din Târgu Mureş, care va prezenta spectacolul „Bufon pentru o zi la curtea contelui Dracula”, scenariul şi regia fiind semnate de Bianca Holobut.

Scenariul „Bufon pentru o zi la curtea contelui Dracula” păstrează tema centrală din Commedia dell’Arte, cea a căsătoriei forțate. Aici, împlinirea dragostei dintre Giulianna şi Contele Dracula-Magnifico de Transilvania devine imposibilă din cauza Signorei Pantaleona-Tepes, mama lui Dracula, care reprezintă autoritatea supremă, extrem de abuzivă. Din fericire, cei doi eroi ai noştri se pot baza pe servitorii lor loiali, Arlecchino și Enalena, care vor face tot ce le stă în putinţă pentru a-i aduce împreună. O suită întreagă de personaje interesante, se vor perinda în fața dumneavoastră – vrăjitoarea specializată în Japonia, alți doctori in vampiri, iar la toate astea se adaugă alte elemente specifice Commediei Dell’Arte (travesti, pantomimă, scrimă, acrobație, canto si dans). Se recurge la orice, pentru a-i aduce pe îndrăgostiți împreună”, transmit reprezentanții Universității de Arte Târgu Mureș.

Bianca Holobuț a absolvit cursurile de licență și masterat în arta actorului la Universitatea de Arte din Târgu Mureş şi de curând și pe cele de doctorat, la aceeaşi universitate. În 2020 a participat la un stagiu Internațional de Comedia Dell’arte, condus de maestrul Carlo Boso la Versailles, iar 2021 a primit o bursă la Academia Internațională de Artele Spectacolului, Versailles. De curând și-a lansat prima carte „Teatrul Laborator – O metodă și un mod de viaţă”.

Când pot vedea mureșenii spectacolul

Distribuția spectacolului „Bufon pentru o zi la curtea contelui Dracula” este formată din studenți ai Anului I- Masterat Arta actorului şi studenți ai anului III – Licență Artele Spectacolului – Actorie. Scenografia este semnată de Krisztina Bács, măştile au fost realizate de Andrea Cavarra by ZorbaOfficine Creative, Coregrafia îi aparține Cristinei luşan-Olar, pregătirea muzicală a fost condusă de Daniela Neamț și Sántha Huba József, iar asistent de regie este Dragoş Stoenescu, student al anului III Licență Artele spectacolului – Regie.

Înaintea plecării la Nancy, în Franţa, publicul poate vedea spectacolul la Teatrul Studio al Universității de Arte din Târgu Mureş în datele de 17 şi 18 februarie 2024, de la ora 19:00, iar în 19 februarie 2024, de la ora 13, va avea loc o reprezentație inedita în curtea interioară a universității (str. Koteles Samuel nr.6).

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Universitatea de Arte Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE