Pro România ajută consilierii UDMR să treacă bugetul Municipiului Târgu Mureș Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 362 Vizualizări

Pro România ajută consilierii UDMR să treacă bugetul Municipiului Târgu Mureș

Bugetul Municipiului Târgu Mureș pentru anul 2024 a fost adoptat în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local din 8 februarie. Pe ordinea de zi au fost anunțate 7 proiecte de HCL, dintre care cele referitoare la preluarea Complexului Weekend de către Centrul de Cultură și Artă au fost retrase.

Au mai fost adoptate proiectele referitoare la organizarea concursului pentru finanțarea proiectelor sportive și cel pentru aprobarea sprijinului financiar pentru acţiuni ale instituţiilor de învăţământ în baza concursului de proiecte pe semestrul I.

În ceea ce privește bugetul orașului, a fost adoptat doar unul dintre amendamentele propuse de consilierii locali în timpul ședinței. Însă au fost adoptate o serie de amendamente propuse cu o zi înainte în cadrul comisiilor de specialitate. 

A trecut doar amendamentul lui Claudiu Maior

Consilierii PNL și POL au propus câte trei amendamente, nu a trecut niciunul la vot. În schimb, a trecut amendamentul propus de Claudiu Maior, consilier local Pro România. Acesta a propus creșterea bugetului pentru reparații școli, cu 4 milioane de lei, fondurile urmând să fie luate de la „drumuri”.

„Este un buget al neputinței”

Radu Pescar (consilier local PMP) a remarcat diminuarea bugetului față de anul trecut și a spus că nu va vota. „Chiar deloc nu contează părerile noastre? Ce amendamente? E ca și cum ai repara o Dacie 1310. Este un buget al neputinței. Credeți că o primărie poate să funcționeze cu 4 milioane de euro din fonduri europene. Jenant. (…) Nu am de ce să particip la acest vot.” A plecat din sală.

Dintre consilierii prezenți, o parte nu au participat la vot. Claudiu Maior și Pápai László s-au abținut la primele articole, iar consilierii UDMR au fost singurii care au votat pentru. Când s-a trecut la votarea titlurilor, capitolelor și subcapitolelor din buget, au participat la vot doar Claudiu Maior și consilierii UDMR. Apoi, la votul final, pentru întregul buget, au votat pentru consilierii UDMR și Călin Moldovan, consilier Pro România. Ceilalți consilieri prezenți în sală nu au participat la vot.

Bugetul Municipiul Târgu Mureș, pe anul 2024, prevede aproximativ 570 de milioane de lei, la partea de venituri, și aproximativ 625 de milioane de lei, la partea de cheltuieli.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE