Frunda György, sfat ca un duș rece pentru Péter Ferenc și Soós Zoltán: ”Înțelegeți un lucru, oamenii așteaptă rezultate de la voi!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3411 Vizualizări

Frunda György, sfat ca un duș rece pentru Péter Ferenc și Soós Zoltán: ”Înțelegeți un lucru, oamenii așteaptă rezultate de la voi!”

Avocatul Frunda György, care a reprezentat UDMR Mureș în Parlamentul României în perioada 1990-2012, a susținut vineri, 9 februarie, un discurs în cadrul Adunării Generale a UDMR Mureș. În cadrul acesteia, delegații ”Lalelei” l-au votat pe primarul orașului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán, în funcția de președinte al UDMR Mureș pentru următorii patru ani.

”Avem nevoie de rezultate!”

În alocuțiunea sa, fostul candidat la funcția de președinte al României în 1996 și 2000 s-a adresat atât președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, cât și primarului municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, pe care i-a îndemnat să colaboreze mai eficient, astfel încât potențialii alegători să beneficieze de rezultate concrete.

”Noi avem nevoie de rezultate, pe care să le folosim în următoarele luni! Trebuie să colaboreze mai bine decât până acum președintele Consiliului Județean și primarul. Vă rog mult domnilor, orice ați face, să fie terminată parcarea din apropierea Spitalului în două-trei luni, nu pot să accept o scuză cum ar fi că articolul 4 din legea 5 scrie că avem nevoie de nu știu ce autorizație și din această cauză nu se poate realiza. Zoli (Soós Zoltán – n.a.) și Feri (Péter Ferenc – n.a.), faceți acest pas! Dacă veți fi trași la răspundere pentru aceasta, eu sunt lângă voi și vă apăr. Înțelegeți un lucru, oamenii așteaptă rezultate de la voi! Da, este foarte bine că Zoli a contribuit la asfaltarea a cinci curți de școală, foarte bine că sunt mai multe autobuze în oraș, eu care nu folosesc autobuze văd că circulă unul după altul și mă bucur că aceasta ajută pe mulți oameni. Mă bucur că străzile sunt mai bune decât acum patru ani. Dar înțelegeți un lucru: alegătorii, cetățenii simpli, în primul rând, văd lucrurile negative. Ce au făcut oamenii aceștia, atunci de ce să îi votez? Și atunci trebuie să le arăt rezultate, cu care să îi conving pe oameni să voteze cu mine, în primul rând pe maghiari”, a afirmat, cu pragmatism, reputatul politician mureșean, potrivit traducerii neoficiale.

”De mâine să fie orașul curat!”

Fostul parlamentar UDMR a dat apoi o sugestie celor doi colegi de partid care conduc Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș, rugându-i să rezolve problema curățeniei din municipiul reședință de județ.

”Zoli și Feri ajutați-ne pe noi și pe voi înșivă cu niște rezultate, să nu tot dați explicații ce e cu gunoiul sau de ce nu s-a dus gunoiul. Omul simplu spune că Zoli și Feri este de vină de ce nu a dus acum trei luni gunoiul, este atât de simplu, chiar dacă juridic se vede că aveți dreptate. Care este soluția? De mâine să fie orașul curat! Vine primăvara, e aici primăvara, acestea trebuie rezolvate ca să putem duce oamenii la vot și să recâștigăm alegerile. Cred că depinde de noi și cred că noi avem șansă mai mare, dar să nu scăpăm aceasta oportunitate”, a transmis avocatul Frunda György.

Bazinul electoral al ”Lalelei”, mai mic?!

În același discurs, avocatul Frunda György a avertizat cu privire la scăderea numărului de alegători ai ”Lalelei”: ”Noi în totdeauna ne bazam pe oamenii în vârstă, ei au stat la rând și eu au votat cu UDMR, dar acum sunt mai puțini decât acum patru sau opt ani. Pe tineri poate că în mediul online îi atrageți, dar nu este de ajuns, prietenii mei.”

Text: Alex TOTH

Foto: Valentin COVACIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE