În Ambulanță cu Eroii. Nașterea incredibilă a micuței Ioana Roxana Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1237 Vizualizări

În Ambulanță cu Eroii. Nașterea incredibilă a micuței Ioana Roxana

Iuliu Hațieganu spunea cândva că medicina este știința și conștiința de iubire față de oameni. Ei bine, cei trei asistenți ambulanțieri târgumureșeni, prezenți la datorie în seara de 1 februarie 2024, Narcis Moldovan, Bogdan Mureșan și Pall Zoltan, nu s-au dat înlături de la această scurtă, dar cuprinzătoare definiție a unui medic, ci, dimpotrivă, au acționat conform jurămintelor depuse la început de drum și și-au îndeplinit onorabil sacerdoțiul medical.

Cei trei, angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, au fost martori la una dintre minunile vieții, nașterea. Mai mult, ei sunt cei care au făcut posibilă desfășurarea în condiții conforme a actului nașterii. Solicitați pentru o intervenție ce presupunea transport imediat a unei femei în vârstă de 27 de ani chinuită de durerile nașterii și de apropierea acerbă a momentului fulminant, cei trei asistenți s-au deplasat de îndată la domiciliul tinerei însărcinate spre a-i asigura transport către instituția medicală în care urma să săvârșească actul nașterii.  Se pare că destinul avea alte planuri însă, căci micuța se grăbea să cunoască cât mai repede această nouă lume care i se arăta, iar nașterea a avut loc prematur, în ambulanța de tip B2 care se întorcea spre spital. Desigur, această întâmplare nu ar fi fost posibilă fără implicarea unanimă a celor trei asistenți care au privit cu optimism situația și și-au executat numaidecât îndatoririle, chiar dacă nașterea nu se numără printre atribuțiile unui asistent ambulanțier. Astfel, la ora 21:45 din data de 1 februarie se năștea Ioana Roxana, o micuță voinică, curajoasă și sănătoasă, după îndelungi momente de chin, curaj și sacrificiu.

Ii urãm multã sãnãtate și o viațã încununatã de bucurie alãturi de mama ei, care, date fiind circumstanțele a dat dovadã de curaj și de stãpânire de sine! Suntem mândri de ea și ne bucurãm cã am ajutat la venirea micuței pe lume în asemenea condiții neprevãzute. Felicitãri colegilor pentru profesionalismul și promptitudinea de care au dat dovadã”, este mesajul reprezentanților SAJ Mureș pentru cei trei asistenți.

Echipa cotidianului Zi de zi îi felicită pe cei trei asistenți bravi care fac cinste instituției medicale din care fac parte. Comunitatea are nevoie de astfel de oameni, de eroi fără pelerine!

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE