FOTO: Povești creionate prin ochi de copil, la Grădinița ”Manpel” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1158 Vizualizări

FOTO: Povești creionate prin ochi de copil, la Grădinița ”Manpel”

Miercuri, 14 februarie 2024, s-a desfășurat, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit „Manpel” Târgu Mureș, concursul județean ”Povești creionate”, care vizează domeniul cultural-artistic, literatură și arte vizuale. Aflat la cea de-a IV-a ediție evenimentul, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, reprezentat de către doamna inspector școlar general, profesor Paula-Maria Dărăban, face parte din Calendarul activităților educative județene, educație timpurie, nivel preșcolar, aflat la poziția 15, în anul școlar 2023-2024.

Concursul județean, coordonat de către doamnele inspector școlar pentru educație timpurie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, profesor Maria-Ramona Gros și profesor Júlia Kovács, alături de subsemnata, director la Grădinița cu Program Prelungit „Manpel” Târgu Mureș, s-a bucurat de înscrierea a 23 de copii de grupă mare, de la grădinițe din zona Târgu Mureș, zona Reghin, zona Luduș, Miercurea Nirajului și Ungheni. ”Alfie, ursul polar”, de David Bedford, a fost povestea aleasă în acest an. După ce au audiat povestea, copiii au avut de redat, fie prin desen, fie prin pictură, o secvență reprezentativă din această poveste. La secțiunea pictură au fost înscriși 8 copii, iar la secțiunea desen, 15 copii. Pe parcursul probei, copiii participanți au dat dovadă de creativitate, ingeniozitate, folosind diverse tehnici de lucru în realizarea lucrărilor, arătând o adevărată înclinație spre domeniul artistic.

Cu astfel de copii talentați, misiunea juriului nu a fost tocmai una ușoară, însă, în urma deliberărilor, acesta a acordat premiile I, II, III, mențiuni și diplome de participare pentru fiecare secțiune, iar copiii au primit, din partea Editurii EDU, câte două caiete cu activități și jocuri interactive.

,,Copilul – scria George Călinescu – se naşte curios de lume şi nerăbdător de a se orienta în ea. Literatura îi satisface această pornire, îl incită”. Grădiniţa şi şcoala sunt instituţiile unde se manifestă şi sunt încurajate experienţele de debut ale copilului în domeniul limbajului şi al educaţiei estetice, locul în care se înregistrează primele contacte ale acestuia cu cartea, cu limbajul scris. Curiozitatea copilului mic, legată de cuvântul tipărit şi de limbaj, de posibilitatea de a reda prin desen personajele favorite, este punctul de plecare în stabilirea conţinutului proiectului ”Poveşti creionate.” Cultivarea simţului artistic, a aptitudinilor pentru acest domeniu se realizează, astfel, interdisciplinar.

Dorim să aducem, pe această cale, mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă organizarea și desfășurarea acestui concurs. De asemenea, îi felicităm pe toți participanții pentru frumoasele lucrări realizate și le dorim mult succes în continuare.

Director,

Prof. dr. Ioana-Mihaela VULTUR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE