Home / Administrație / Dezbatere despre blocurile din ”Texas”

Dezbatere despre blocurile din ”Texas”

Distribuie

Una din „petele de culoare” ale Reghinului este zona denumită popular ”Texas”, mai exact cele două blocuri de garsoniere situate pe strada Livezilor, colț cu strada Pomilor. S-a tot vorbit ba despre demolarea lor, ba despre construirea altor blocuri, dar concret mai nimic. Situația acestor blocuri a fost ridicată de consilierul PNL Marius Sabău în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Reghin.

„Acum un an de zile am discutat în cadrul ședinței de Consiliu despre situația blocului de pe strada Pomilor, dacă puteți să ne dați ceva detalii în legătură cu situația aceasta. Se vorbea atunci că urmează să se facă ceva studii de impact, dacă puteți să ne actualizați puțin”, a spus consilierul Marius Sabău.

În replica, primarul Márk Endre a precizat că acest studiu există, problema fiind lipsa banilor, în condițiile în costurile se ridică la aproximativ 1,2 milioane de euro. „La blocul de pe Livezilor s-a făcut un studiu și impactul bugetar este foarte mare. E o problemă mai delicată. Trebuie evacuați toți cetățenii, oamenii trebuie expropriați, plătiți. Suma se ridică la peste un milion de euro, bani pe care momentan nu-i avem. Pe proiect n-am putut să face rost de finanțare. Cum găsim o finanțare putem trece la treabă. Proiectul nu este abandonat, dar momentan din lipsă de finanțare nu putem să continuăm”, a aprecizat primarul Márk Endre.

Tot legat de blocurile de pe strada Livezilor, consilierul liberal Raul Sabău a subliniat problema gunoiului care persistă în jurul celor două blocuri de pe strada Livezilor. „Este o problemă cu gunoiul aruncat pe geam în jurul clădirii, acțiune care se tot repetă. Rugămintea mea este dacă puteți să trimiteți pe cineva să adune acest gunoi”, a spus consilierul Raul Sabău. „Din păcate, ceea ce spuneți este adevărat. Aproape săptămânal merg colegii de Salubritate sau cei de la Social să adune gunoiul. E o problemă destul de gravă pe care greu poți să combați, nu vezi momentul când aruncă și nu știi cine aruncă, trebuie să-i vânezi în continuu. Este chiar o chestie extrem de jenantă să îți arunci pe geam tot ce ai nevoie ca prin casă. Este o problemă gravă. Încercăm să ținem curat, săptămânal merge echipa de salubritate, dar chiar e neplăcut. Cunosc situația, am vorbit și cu vecinii de acolo, încercăm să oprim fenomenul, dar e foarte greu”, a fost răspunsul primarului Márk Endre.

Alin ZAHARIE

 

De asemenea, verificati

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Distribuie Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.