ÎNVINGEM ÎMPREUNĂ!? Ce s-a promis vs. ce s-a făcut: unde-s parcările de la Teatru, Spital și Mureș Mall, plus parcările mobile?! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 586 Vizualizări

ÎNVINGEM ÎMPREUNĂ!? Ce s-a promis vs. ce s-a făcut: unde-s parcările de la Teatru, Spital și Mureș Mall, plus parcările mobile?!

În campania electorală din anul 2020, actualul primar UDMR al municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, pe atunci candidat independent la funcția de primar, a editat o broșură denumită ”Învingem împreună! Programul de reconstrucție a orașului Târgu Mureș, 2020-2030.”

Publicația electorală a fost editată în limbile română și maghiară și avea 88 de pagini structurate în trei capitole tematice, cum ar fi: ”Să fie bani!”, ”Să fie ordine!” și ”Să fie viață!”, care însumează un număr de 100 de promisiuni.

La aproximativ 40 de luni de la depunerea jurământului, și la aproape trei luni până la data desfășurării următoarelor alegeri locale, cotidianul Zi de Zi vă propune recapitularea unor promisiuni făcute în 2020.

Astfel, redăm astăzi, în rândurile de mai jos, conținutul integral al promisiunilor cu numerele 78, 79 și 80, așa cum au fost ele prezentate în urmă cu patru ani, la capitolul ”parcări publice”:

Promisiunea 78: ”În centrul Municipiului vom începe construcția unei parcări supraetajate în 2022 și a altor două parcări supraetajate până în 2024. Parcarea care se va construi în Spatele Teatrului Național va avea o capacitate de 500 de locuri în timp ce parcarea de lângă Mureș Mall va avea o capacitate maximă de 400 de locuri.”

Situația din prezent: În 2022, în spatele Teatrului Național din Târgu Mureș nu a început construcția vreunei parcări supraetajate de 500 de locuri. Totodată, în 2024, nu există nicio perspectivă și mai ales niciun demers al autorităților publice pentru construirea vreunei parcări lângă Mureș Mall.

Promisiunea 79: ”În cartierele Tudor, Dâmbu Pietros sau 7 Noiembrie vom ridica, cu caracter temporar, parcări mobile ce pot fi asamblate și dezasamblate rapid și ușor.

Situația din prezent: În perioada 2020-2024, niciun locuitor al celor trei cartiere, Tudor, Dâmbu Pietros și 7 Noiembrie, nu a văzut amplasată vreo parcare mobilă care să poată fi asamblată/ dezasamblată, așa cum s-a promis acum patru ani.

Promisiunea 80: ”În zona spitalului este imposibil să găsești un loc de parcare. Problema se datorează, în principal, disputei între Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș asupra dreptului de proprietate. Vom pune capăt procesului juridic care durează deja de foarte mulți ani și vom începe de urgență amenajarea terenului.”

Situația din prezent: Cele două instituții au îngropat ”securea războiului”, însă la patru ani de la acea promisiune încă nimeni nu a început ”de urgență amenajarea terenului” pentru vreo parcare.

Va urma.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE