JUSTIFICARE OFICIALĂ. De ce semafoarele inteligente din Târgu Mureș funcționează sub așteptări Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7090 Vizualizări

JUSTIFICARE OFICIALĂ. De ce semafoarele inteligente din Târgu Mureș funcționează sub așteptări

Viceprimarul UMDR al municipiului Târgu Mureș, Portik Vilmos, a explicat recent, prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook, motivele pentru care noul sistemul inteligent de semaforizare din oraș nu funcționează, deocamdată, la nivelul așteptărilor.

În cadrul aceleiași postări, Portik Vilmos a arătat că implementarea noului sistem ”necesită timp”, respectiv că acesta se află, deocamdată, ”în faza de învățare.”

”Există așteptări mari față de sistemul inteligent de semaforizare. În legătură cu acest lucru, aș dori să menționez că fiind o tehnologie destul de nouă, tranziția necesită timp. Semafoarele vechi erau setate manual pentru câte secunde să arate roșu sau verde și erau sincronizate ”pe hârtie” la intersecții. Acest sistem încă este controlat de un computer și ia decizii pe baza datelor primite. În momentul de față, sistemul este încă în faza de ”învățare”, de aceea primele temporizări au fost efectuate de un specialist pe baza datelor furnizate de Poliția Rutieră. Cu ajutorul camerelor și senzorilor, sistemul urmărește cum se desfășoară traficul auto, în ce direcție și pe ce rute, în funcție de ora zilei. Acolo unde sunt doar semafoare noi, ”valul verde” funcționează deja bine, dar există semafoare care funcționează pe sistemul vechi, manual, și atât timp cât cele două sisteme funcționează în paralel vor exista și diferențe”, a informat Portik Vilmos.

Totodată, viceprimarul UDMR a anunțat că până la sfârșitul lunii martie, ”semafoarele vechi vor fi demontate și îndepărtate și se așteaptă ca până la începutul verii sistemul să dispună deja de suficiente date ca șoferii să experimenteze eficiența acestuia.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE