MEGA-INVESTIȚIE. 27 de străzi din Sângeorgiu de Mureș, modernizate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1174 Vizualizări

MEGA-INVESTIȚIE. 27 de străzi din Sângeorgiu de Mureș, modernizate

În comuna Sângeorgiu de Mureș a demarat cel mai mare proiect de asfaltare de străzi din județul Mureș la nivel rural, a anunțat, recent, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, primarul localității.

Investiție de 29 de milioane de lei

Potrivit edilului șef din Sângeorgiu de Mureș, vor fi modernizate 27 de străzi, iar valoarea investiției accesată de Primăria Comunei Sângeorgiu de Mureș, prin Programul Național ”Anghel Saligny” este de 29 de milioane de lei.

”Acest proiect a fost întocmit și depus de Primărie la Ministerul Dezvoltării încă în anul 2022. A participat la marele concurs de proiecte și de selecție, a fost declarat câștigător și ales pentru finanțare, iar în anul 2023 a fost semnat contractul de finanțare în prezența domnului ministru al Dezvoltării, Cseke Attila. Au urmat avizările, autorizările și procedurile de licitații. Licitațiile nu au putut fi demarate simultan pentru că cele 27 de străzi au fost împărțite în zece loturi a câte una, două sau trei străzi”, a precizat ing. Sófalvi Sándor Szabolcs.

Demersuri pentru alte proiecte

Totodată, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș a mai arătat că printre criteriile și condițiile după care a trebuit să fie alese străzile pentru asfaltare au fost: vechimea lor, să fie străzi publice și nu private, să dispună de rețele de apă și canalizare, să deservească instituții de învățământ, publice, culturale, de sănătate, zone cu agenți economici, numărul/ densitatea locuitorilor din zonă, să fie terminate sau aproape de finalizare zonele de șantiere în lucru ale caselor sau blocurilor, etc.

”La aceste străzi se vor mai adăuga și alte câteva străzi care vor fi modernizate din bugetul local. Totodată, Primăria a demarat și realizarea studiului de fezabilitate pentru asfaltarea celorlalte străzi comunale pe care le va depune spre finanțare din fonduri europene sau guvernamentale! Voi furniza informații noi legate de toate aceste lucrări în funcție de avansarea procedurilor! Mulțumesc pentru încurajarea dar și pentru răbdarea sângeorzenilor! Doamne ajută… să le putem finaliza pe toate și să putem începe alte, noi proiecte de dezvoltare a comunei noastre, Sângeorgiu de Mureș!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs.

Lista străzilor din Sângeorgiu de Mureș care vor fi modernizate în acest an și stadiul procedurilor:

1. NARCISELOR – lucrările au început în luna februarie 2024.

2. PANSELUȚELOR – lucrările au început în luna februarie 2024.

3. VIOLETELOR – lucrările au început în luna februarie 2024.

4. SALCIEI – s-a terminat licitația. Executantul va începe lucrările în a doua parte a lunii martie 2024.

5. MATEI CORVIN – s-a terminat licitația. Executantul va începe lucrările în luna aprilie sau mai 2024.

6. MIHAI EMINESCU – s-a terminat licitația. Executantul va începe lucrările în luna aprilie sau mai 2024.

7. LILIACULUI – s-a terminat licitația, dar Primăria a fost nevoită să anuleze licitația datorită supra-ofertării. Licitația va fi reluată în luna martie 2024, iar în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

8. CÂMPULUI – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

9. MOCIAR – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

10. MIERLEI – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările. Între timp se va pune în funcțiune și rețeaua de canalizare creată.

11. ÎNGUSTĂ – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

12. CRIZANTEMELOR – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

13. ALEEA FLORII SOARELUI – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

14. SOARELUI – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

15. LALELELOR – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

16. STEJARULUI – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

17. STELELOR – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

18. MÁRTON ÁRON – tronson 2 – se află deja în licitație până la sfârșitul lunii martie 2024. După desemnarea câștigătorului, în luna aprilie sau mai vor putea începe lucrările.

19. PETŐFI SÁNDOR – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024. Între timp se va finaliza și conectarea rețelei de canalizare menajeră la cea care este în construcție penstrada Sudului, ca să nu se spargă ulterior stratul de asfalt.

20. APEI SĂRATE tronson 2 – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024.

21. TIRIBICI – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024.

22. CĂPRIOAREI – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024.

23. LUNGĂ – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024.

24. POMPELOR – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024.

25. TRESTIEI – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024. În paralel va decurge și licitația pentru pista de bicicliști, tronson 1, care va traversa și această stradă.

26. SUDULUI – începe licitația în luna martie 2024. În luna aprilie sau mai se va putea desemna câștigătorul iar lucrările vor putea începe în luna iunie 2024. Între timp se va finaliza și rețeaua de canalizare menajeră pe această stradă și se vor racorda și străzile adiacente ca să nu se spargă ulterior stratul de asfalt.

27. BRADULUI – va putea fi demarată licitația în luna martie, dacă se clarifică situația juridică.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE