O nouă investiție importantă prinde contur în Bălăușeri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2178 Vizualizări

O nouă investiție importantă prinde contur în Bălăușeri

Conducerea Primăriei Comunei Bălăușeri a demarat, în data de 4 martie 2024, o licitație estimată la valoarea de 1.411.154 de lei, fără TVA, pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție ”Reabilitarea energetică a clădirilor publice de pe raza comunei Bălăușeri”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit informațiilor furnizate în Caietul de sarcini al licitației, obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea infrastructurii de bază în comuna Bălăușeri, având în vedere dezvoltarea economică și accesul la servicii publice esențiale.

”Proiectul vizează reabilitarea clădirilor Dispensarului medical și a Remizei PSI pentru a crea condiții optime în furnizarea serviciilor publice. În cazul Dispensarului medical, se propune reparația interioară și exterioară a clădirii pentru asigurarea condițiilor adecvate în desfășurarea serviciilor de asistență medicală. Investiția este motivată de starea tehnică precară a infrastructurii de sănătate, generând disconfort atât pentru personalul medical, cât și pentru comunitatea locală. În paralel, pentru Remiza PSI se urmărește refuncționalizarea clădirii pentru optimizarea spațiilor administrative destinate Poliției Locale și Consiliului Local. Această investiție contribuie la crearea de spații suplimentare, îmbunătățind eficiența administrației publice locale și asigurând condiții sigure și funcționale pentru furnizarea serviciilor publice”, se precizează în documentul aprobat de către Varga András Adorján (foto), primarul comunei Bălăușeri.

Conform sursei citate, ambele inițiative se aliniază cu Strategia Socială pentru Comuna Bălăușeri, investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 martie 2024.

Dispensarul medical din Bălăușeri

Lucrările principale propuse includ refacerea planșeului de deasupra subsolului prin construirea unui nou planșeu din beton armat. De asemenea, se propune modernizarea întregii clădiri, cu schimbarea tâmplăriei și refacerea finisajelor atât la interior, cât și la exterior. O altă intervenție importantă vizează recondiționarea completă a șarpantei, inclusiv tratamentul insecto-fungicid și ignifug pentru întreaga structură. Pentru eficiență energetică, se propune recondiționarea ferestrelor și montarea de panferestre cu tâmplărie din PVC și geam termopan acolo unde este necesar. În plus, se prevede schimbarea învelitorii cu utilizarea de țiglă ceramică. Un aspect esențial al proiectului constă în reabilitarea termică completă a învelișului clădirii. În ceea ce privește instalația electrică, se propune reabilitarea acesteia, iar toate corpurile de iluminat vor fi înlocuite cu modele eficiente energetic, având o durată mare de viață.

Remiza PSI din Bălăușeri

Proiectul include modernizarea întregii clădiri prin înlocuirea tâmplăriei și reconfigurarea finisajelor atât în interior, cât și în exterior. De asemenea, se intenționează etajarea zonei parter pentru a crea spații de birouri, transformarea garajului existent într-o sală de ședințe, și recondiționarea ferestrelor pentru eficiență energetică, prin montarea unor ferestre cu tâmplărie din PVC și geam termopan acolo unde este necesar. O altă componentă importantă a proiectului constă în construcția unei șarpante de lemn și înlocuirea învelitorii cu țiglă ceramică. În paralel, se va realiza o reabilitare termică integrală a învelișului clădirii, având în vedere optimizarea eficienței energetice. Totodată, se propune modernizarea completă a instalației electrice, inclusiv schimbarea corpurilor de iluminat cu modele eficiente energetic și durată mare de viață, în conformitate cu normele și reglementările tehnice. În plus, se prevede implementarea unei rețele de încălzire cu panouri statice din tablă de oțel, cu agent termic pregătit într-un cazan de perete, pentru a asigura un sistem eficient și modern de încălzire în clădire.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE