Burse de merit pentru rezultate sportive în anul școlar viitor Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Burse de merit pentru rezultate sportive în anul școlar viitor

Lista campionatelor naționale de sporturi olimpice organizate în anul 2024 de federațiile de profil, la care participă elevi, a fost aprobată de Ministerul Educației prin protocol cu Agenția Națională pentru Sport. Elevii premiați cu medalii de aur în acest an la campionatele sportive pot obține bursă de merit, conform legii educației, din anul școlar 2024-2025.
Potrivit legii educației în vigoare 198/2023,  articolul 108, alineatul 16, „printre beneficiarii burselor de merit se numără de drept elevii care au obținut premiul I la concursurile școlare naționale recunoscute de Ministerul Educației, dacă acestea nu au fost finanțate de Ministerul Educației, câștigătorii medaliilor de aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive naționale în sporturi olimpice, precum și alte categorii de elevi cu performanțe educaționale”.

„Sute de elevi participă în fiecare an la campionatele naționale de baschet, atletism, canotaj, scrimă, tenis și alte sporturi olimpice. Acești elevi sunt un model de perseverență, devotament și curaj pentru colegii lor. E important să le recunoaștem rezultatele și să-i susținem în drumul lor spre performanță! Estimăm că aproximativ 30.000 de elevi vor beneficia de burse de merit anul viitor școlar pentru performanțele lor sportive”, a declarat ministra Educației, Ligia Deca, potrivit comunicatului transmis de ME.

Din declarația oficialului reiese că cei 30.000 de elevi ar fi toți elevii care primesc burse școlare pentru rezultatele sportive, nu doar cei premiați la campionatele organizate de federațiile naționale sportive, lor adăugându-se elevii premiați la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONȘS) și la Campionatele Sportive Școlare dedicate elevilor legitimați la liceele sportive.

Lista a venit la limita prevăzută de metodologia-cadru de acordare a burselor în acest an școlar, de 6 luni de la data intrării în vigoare. Potrivit unui calcul Edupedu.ro, 6 luni începând din 8 septembrie 2023 înseamnă 6 martie 2024. Anunțul despre semnarea protocolului Ministerul Educației – Agenția Națională pentru Sport a fost făcut joi, 7 martie.

„(2) Lista campionatelor sportive școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației va fi aprobată prin protocol între Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport, în maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei metodologii; bursele de excelență olimpică I acordate în baza protocolului de mai sus se vor acorda începând cu anul școlar 2024-2025, în condițiile prezentei metodologii”, prevede la articolul 6 metodologia aprobată prin ordinul de ministru 6.238/2023.(sursa Edupedu.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE