Propunere legislativă: sisteme de monitorizare audio-video instalate obligatoriu în creșe și grădinițe! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

Propunere legislativă: sisteme de monitorizare audio-video instalate obligatoriu în creșe și grădinițe!

Președintele PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a anunțat marți, 19 martie, că a depus în Parlamentul României, în calitate de coinițiator, un proiect de lege care prevede instalarea obligatorie de sisteme de monitorizare audio-video în creșe și grădinițe.

Potrivit unei postări făcută pe pagina personală de Facebook de către deputatul Dumitrița Gliga, ”siguranța copiilor noștri în creșe, grădinițe și școli este o prioritate”, iar proiectul de lege ”este un prim pas, în folosul tuturor – educatori, părinți, autorități – să ne facem treaba mai bine.”

Totodată, deputatul Dumitrița Gliga a punctat câteva beneficii pe care viitoarea lege ar urma să le aibă: ”În folosul părinților: camerele video aduc mai ales liniște sufletească: știm toți că e greu sa-ti lași copilul mic “din ochi”, iar a-i vedea în timp real poate reduce anxietatea părinților, le poate oferi un sentiment mai mare de implicare în viața celor mici; pot observa direct interacțiunile copiilor cu educatorii și colegii, oferind o imagine mai clară a mediului de învățare și a evoluției copilului; pot să îi ajute pe copii să învețe; crește încrederea părinților în grădiniță și poate reduce eventualele preocupări legate de siguranța sau bunăstarea copiilor. În folosul educatorilor: vor putea prelua informații valoroase și identifica probleme de comportament sau dificultăți de învățare și a lua măsurile necesare. De asemenea, intervenirea promptă și implementarea de strategii de sprijin individualizate pentru copiii cu nevoi specifice.”

”Se elimină astfel și acuzațiile nefondate, de neglijență sau abuz, oferindu-se un sentiment mai mare de încredere în exercitarea profesiei. Deși cazurile de abuz sau violență sunt rare, ele pot avea consecințe grave. De aceea, este important să luăm toate măsurile necesare pentru a le preveni. Monitorizarea video este un instrument eficient care poate contribui la crearea unui mediu mai sigur pentru copiii noștri”, a conchis președintele PSD Mureș.

(Redacția / Foto: https://www.freepik.com/ )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE