VIDEO. Elevii Liceului Bolyai Farkas, exercițiu de alarmare Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

VIDEO. Elevii Liceului Bolyai Farkas, exercițiu de alarmare

Elevii Liceului ”Bolyai Farkas” Târgu Mureș au participat vineri, 22 martie, la ora 10.10, la un exercițiu de alarmare în caz de incendiu, calamități, cu reprezentanți MAI, MAPN, SMURD.

Incendiile în unităţile de învăţământ sunt în prezent foarte rare. Aceasta nu trebuie să conducă însă la neglijarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în această categorie de obiective.

”Astfel de acțiuni noi avem în fiecare an, astăzi avem o acțiune mai amplă, suntem într-o clădire cu aproape 1200 de copii și cam 150 de adulți profesori, angajați ai liceului. Este foarte important ca, atât elevii, cât și elevii să învețe că în cazul în care se întâmplă ceva, care este modalitatea de a ieși din clădirea aceasta mare și frumoasă, în curte și în stradă. Elevii vor avea parte și de demonstrații de acordarea primului ajutor”, a menționat prof. Hajdú Zoltán, directorul Liceului.

Factori, precum timpul mare de descoperire a unui incendiu, momentul întârziat al alarmării persoanelor aflate în pericol, modul deficitar de alarmare, nesemnalizarea căilor de evacuare şi acceselor, necunoaşterea clădirii şi a modului de comportare de către persoane, pot întârzia începutul evacuării sau pot conduce la alegerea unui drum mai lung până la ieşire în locul drumului scurt. Exerciţiile de evacuare, realizate periodic, vin în sprijinul conducerii unităţii de învăţământ, personalului cu atribuţii specifice (alarmare, evacuare, stingere) în caz de incendiu, precum şi profesorilor şi elevilor.

Pe lângă executarea exerciţiilor de alarmare în baza planului de alarmare şi evacuare, educaţia elevilor trebuie să cuprindă şi pregătirea preventivă în domeniul apărării împotriva incendiilor care se face organizat în şcoli conform unei programe de învăţământ. Această lucrare se adresează tuturor profesorilor, care îi instruiesc pe elevi în privinţa comportamentului pe care trebuie să-l adopte în caz de alarmă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE