Investiție foarte importantă pentru comunitatea din Ibănești Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1514 Vizualizări

Investiție foarte importantă pentru comunitatea din Ibănești

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Extindere rețea de canalizare menajeră în localitatea Ibănești, comuna Ibănești, județul Mureș”, propus a fi amplasat în comuna Ibănești, satul Ibănești, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.
Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 28 martie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Ibănești, instituție condusă de către primarul Dan Vasile Dumitru (foto), și prevede extinderea rețelei de canalizare menajeră în localitatea Ibănești, comuna Ibănești.
Viitoarea rețea de canalizare va fi de tip divizor, cu funcționare gravitațională și sub presiune, și va avea lungimea totală de 23.370 de metri.
”Din punct de vedere al echipării hidroedilitare, în comuna Ibănești există: sistem de alimentare cu apă aflat în administrarea Serviciul Public de Alimentare cu apă și Canalizare al Comunei Ibănești: reţeaua de distribuţie apă potabilă este executată în sistem ramificat, structurată pe fiecare localitate în parte. Distribuţia apei potabile la consumatori se realizează gravitaţional prin racorduri individuale la sistem; sistem de canalizare și stație de epurare dimensionat să deservească un număr de circa 2.000 de locuitori ai comunei Ibănești (într-o primă etapă) aflat în administrarea Serviciul Public de Alimentare cu apă și Canalizare al Comunei Ibănești. Apele uzate sunt colectate printr-o reţea de canalizare de tip separativ, executată din tuburi de PVC şi PEHD având lungimea totală de circa 12.003 de metri (conducte de transport gravitaţională și conducte de refulare). Apele uzate menajere sunt direcționate într-o stație de epurare. Staţia de epurare a apelor uzate menajere este de tip mecano-biologică cu nămol activ (nitrificare-denitrificare) și este amplasată în aval de localitatea Ibănești, la circa 255 de metri faţă de malul stâng al râului Gurghiu, în zonă neinundabilă”, se menționează în document.
Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE