Cum pot vedea mureșenii eclipsa totală de soare Social
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 503 Vizualizări

Cum pot vedea mureșenii eclipsa totală de soare

O eclipsă totală de soare va fi vizibilă de pe Pământ astăzi, 8 aprilie. Luna va trece prin fața Soarelui, ascunzându-l complet pentru o scurtă clipă, iar pentru câteva minute, va fi întuneric în mijlocul zilei. Și mureșenii pot vedea acest eveniment ceresc care încă stârneşte uimire şi fascinaţie.Această eclipsă va fi vizibilă într-o imensă zonă a Americii de Nord, începând de la Oceanul Pacific de Sud, trecând prin nordul Mexicului, centrul și Estul Statelor Unite ale Americii, sud-estul Canadei și terminându-se în nordul Oceanului Atlantic. Va fi prima eclipsă totală de Soare vizibilă din Mexic, după eclipsa de Soare din 11 iulie 1991, potrivit Wikipedia.
NASA  organizează o transmisiune în direct a eclipsei de la 19:00 la 22:00 (ora Parisului) pe site-ul său și pe canalul său de YouTube. „Difuzarea va include imagini din mai multe locații și va fi modificată în funcție de condițiile meteorologice, de evoluția eclipsei și de disponibilitatea transmisiei”, precizează agenția spațială americană.

Eclipsa de soare va fi vizibilă pentru prima dată pe coasta de vest a Mexicului, începând cu ora 21.07, (ora României), într-un oraș numit Mazatlan, din regiunea Sinaloa, faimoasă pentru cartelurile de droguri și pentru filmele de pe Netflix. Ora locală în Mazatlan în momentul de maxim va fi 11.07 și faza de totalitate va dura 4 minute și 20 secunde.

NASA deschide un LIVE la ora 20.00 și îl va ține activ timp de trei ore, difuzând imagini din multe locuri cu cer senin, la interiorul benzii de totalitate, adică „fâșia” din interiorul căreia Soarele va fi acoperit total timp de câteva minute.
Eclipsele totale au loc atunci când Luna se află exact între Pământ şi Soare, blocând temporar lumina astrului. Soarele este de aproximativ 400 de ori mai mare decât Luna, dar şi de 400 de ori mai departe, astfel că cele două corpuri cereşti par a avea dimensiuni similare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE