Instagram: Noi măsuri pentru a proteja tinerii de abuzurile sexuale în mediul online Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Instagram: Noi măsuri pentru a proteja tinerii de abuzurile sexuale în mediul online

Instagram a început să testeze noi funcții ca parte a eforturilor sale de combatere a escrocheriilor sexuale și a altor forme de abuz de imagine, pentru a proteja adolescenții de contactul cu infractorii, conform informațiilor distribuite de Mediafax.

Potrivit sursei, Instagram a remarcat că escrocii folosesc adesea mesajele directe pentru a solicita imagini intime. În încercarea de a contracara acest lucru, platforma online va începe în curând să testeze o funcție de protecție împotriva nudității în mesajele directe, care va estompa imaginile cu nuditate și „va încuraja utilizatorii să se gândească de două ori înainte de a trimite astfel de imagini”. „Funcția este concepută nu doar pentru a proteja oamenii de a vedea nuditate nedorită, ci și pentru a-i proteja de escrocii care pot trimite imagini nud pentru a-i păcăli pe oameni să trimită în schimb propriile imagini”, au explicat reprezentanții Instagram.

Această funcție va fi activată implicit la nivel global pentru utilizatorii sub 18 ani. „Utilizatorii adulți vor primi o notificare care îi va încuraja să o activeze. Imaginile cu nuditate vor fi estompate cu un avertisment, oferindu-le utilizatorilor opțiunea de a le vizualiza. Aceștia vor primi, de asemenea, opțiunea de a bloca expeditorul și de a raporta chat-ul. Persoanele care trimit mesaje directe cu nuditate vor primi un mesaj care le va reaminti să fie prudente atunci când trimit „fotografii sensibile”. De asemenea, acestea vor fi informate că pot anula trimiterea fotografiilor dacă se răzgândesc, dar că există posibilitatea ca alții să le fi văzut deja”, afirmă reprezentanții Instagram, potrivit stiripesurse.ro.

Noua funcție nu va fi implementată în mesajele trimise pe Facebook și WhatsApp, platforme care sunt deținute de Meta, compania mamă a Instagram.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE