Tommy Emmanuel, cap de afiș la Harmonia Cordis XIX Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 211 Vizualizări

Tommy Emmanuel, cap de afiș la Harmonia Cordis XIX

În perioada 6 – 11 augus 2024, la Târgu Mureș va avea loc ediția cu numărul XIX a Festivalului Internaţional de Chitară Harmonia Cordis. Evenimentul va fi găzduit de Palatul Culturii și Cetatea Medievală pentru partea de concerte și va reuni artiști din 16 țări, după cum afirmă organizatorii ”Harmonia Cordis” în frunte cu Beke István Ferenc.

 Tommy Emmanuel, din nou la Harmonia Cordis

Ediția din acest an aduce iubitorilor muzicii o frumoasă surpriză, unul dintre cei mai influenţi chitarişti ai lumii Tommy Emmanuel din Australia, care revine în cadrul „Harmonia Cordis” unde a concertat la ediția din 2016.

„De trei ani de zile am purtat tratative cu stuff-ul artistului pentru a-l readuce în festival la Târgu Mureș. Concret, în luna decembrie a anului trecut s-a decis ca sigură venirea sa în cadrul „Harmonia Cordis”. Respectăm tradiția începută în anii anteriori  în care anunțăm în prima fază o parte din artiștii care vor fi prezenți în cadrul festivalului. Aici îi enumăr pe Tommy Emmanuel, Alexandr Misko, Marcin Dylla, Andras Csaki & János Bálint, Tritonus Guitar Trio și Cassie Martin, restul urmând să fie cunoscuți pe parcurs”, ne-a declarat Beke István Ferenc, organizatorul Festivalului ”Harmonia Cordis”.

Beke István Ferenc

Oferta festivalului este și în acest an una extrem de bogată, cursuri de măiestrie, workshop-uri, expoziții, concerte precum și Concursul Internațional de Chitară „Harmonia Cordis”.

„Ediția din acest an va merge pe formatul clasic, concerte atât la Palatul  Culturii cât și în aer liber, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș. Nu vor lipsi din festival tradiționalele deja cursuri de măiestrie și workshopuri. De asemenea, vom avea și în acest an secțiunea de concurs cu premii substanțiale care se ridică la aproximativ 20.000 de euro. La secțiunea de concurs, avem patru categorii diferite, trei la copii, concurs care va fi la fața locului cum se zice. La cei mari avem premii foarte substanțiale. Prima etapă e online din care se vor alege cei 6-7 finaliști care vor concura pe perioada festivalului. Perioada de înscriere este până pe 1 iunie după care juriul va decide finaliștii. În ce privește partea de concerte, cum o facem la fiecare ediție, în fiecare seară dorim să venim cu ceva diferit, astfel încât să avem un program cât mai divers pe toată durata festivalului. Ultima seară va fi un regal fingerstyle în care vor concerta Alexandr Misko și Tommy Emmanuel”, a precizat Beke István Ferenc.

Magia muzicii adusă de Tommy Emmanuel

Capul de afis al ediției din acest an va fi cu siguranță Tommy Emmanuel care revine la „Harmonia Cordis” unde promite o nouă seară de poveste.

„Exuberanța în timp real pe care Tommy o aduce în fiecare notă a fiecărei melodii pe care o cântă este palpabilă și contagioasă. Fanii săi sunt îndrăgostiți de talentul său nelegat de chitarist de mulțimi, de capacitatea sa de a cânta trei părți deodată, întotdeauna cu inimă curată și suflet real. Este un adevărat virtuoz. Dar pare la fel de încântat mereu de magia muzicii ca și publicul, dacă nu mai mult, iar bucuria lui luminează totul. Un lucru este să cânți impecabil aceste aranjamente multidimensionale pe o chitară acustică. Dar să o faci cu acel zâmbet al veacurilor, acea dovadă a încântării autentice, nestăpânite, este o invitație irezistibil de contagioasă de a-și simți muzica la fel de profund ca și el. „Bucuria”, spune el, „există întotdeauna pentru că o urmăresc prin muzică. Să văd surpriza în ochii oamenilor merită să trăiesc și să muncesc pentru… Nu pot să nu mă joc cu oamenii din toată inima, care este plină de bucurie de a fi în acel moment pentru care am muncit toată viața. Și iată-l!”Acea exuberanță autentică pe care Tommy o aduce în fiecare spectacol și în fiecare înregistrare este deosebit de puternică, având în vedere deficitul profund de bucurie reală în atâtea vieți. Fericirea lui Tommy, ca și muzica lui, este pură și exprimată în timp real. Nimic nu este fals. Este o calitate care depășește cu mult orice limbă și este înțeleasă instantaneu de toți semenii săi. Acesta este motivul pentru care zâmbește atât de mult în timp ce joacă și publicul său. După cum mulți au spus, este greu să nu fii fericit la spectacolele lui. Pentru că bucuria lui și râul atemporal al inspirației, care este sursa, sunt recunoscute universal. Și se simte bine”,  afirmă organizatorii ”Harmonia Cordis”. 

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE