Sute de furturi de gaze naturale și energie electrică identificate de experții Delgaz Grid Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1018 Vizualizări

Sute de furturi de gaze naturale și energie electrică identificate de experții Delgaz Grid

Circa 400 de cazuri de potențial consum fraudulos au fost identificate în primul trimestru din 2024, au anunțat vineri, 19 aprilie, reprezentanții companiei Delgaz Grid. Conform sursei citate, prejudiciul este estimat la peste 2,7 milioane de lei, anul trecut au fost înregistrate cu aproape 40% mai multe cazuri de consum fraudulos față de anul 2022, iar improvizațiile cu scop de a sustrage energie ”pot afecta atât siguranța consumatorilor și a bunurilor acestora, cât și calitatea serviciului de distribuție.”
”Inspecția energetică, structură specializată din cadrul Delgaz Grid, a identificat în primul trimestru din acest an un număr de 395 de cazuri de consum fraudulos, 201 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 194 la rețeaua de energie electrică. Cantitatea de energie sustrasă în cele 395 de cazuri descoperite anul acesta se ridică la circa 5,9 milioane kWh, cu o valoare de peste 2,7 milioane de lei. Anul trecut, în rețeaua Delgaz Grid au fost înregistrate 1.509 de cazuri de consum fraudulos, în creștere față de anii precedenți, 906 dintre acestea fiind la gaze naturale, iar 603 la energie electrică. Cantitatea de energie sustrasă se ridică la circa 24 de milioane de kWh, cu o valoare de peste 11,7 milioane de lei”, se menționează în comunicat.
Conform sursei citate, consumul fraudulos ”reprezintă furt și se pedepsește conform prevederilor Codului Penal”, motiv pentru care ”pentru identificarea persoanelor vinovate și recuperarea prejudiciului, au fost întocmite și transmise plângeri penale către instituțiile abilitate.”
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE