FOTO: ”Orașul Verde al Viitorului”, concurs de ecologie la Liceul Tehnologic ”Ion Vlasiu” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1024 Vizualizări

FOTO: ”Orașul Verde al Viitorului”, concurs de ecologie la Liceul Tehnologic ”Ion Vlasiu”

În data de 12 aprilie 2024, Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu”din Târgu Mureș a fost gazda celei de-a treia ediții a Concursului de ecologie ”Orașul Verde al Viitorului”, eveniment dedicat elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a, care a avut ca temă ”Protejează mediul în mod inteligent” și a reunit participanți de la școli din Târgu Mureș, Reghin, Sărmașu și Sângeorgiu de Mureș.
Scopul principal al acestui proiect inițiat și coordonat de prof. Ramona Săndulescu, secondată de prof. Ioana Stoica este de a promova un stil de viață sustenabil și ecologic în rândul elevilor de gimnaziu, educându-i cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și a adoptării practicilor responsabile în ceea privește gestionarea resurselor naturale.
Școlile care au răspuns invitației și au participat la concurs sunt: Gimnaziul ”George Coșbuc” din Târgu Mureș, cu proiectele: ”Orașul Viitorului Eco City” și ”Tema zilei de azi: Reciclarea”, prof. coordonator Adriana Grama, Gimnaziul ”Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș, cu proiectul ”Green Guardians”, prof. coordonator Adina Aștelean, Liceul Teoretic ”Samuil Micu” din Sărmașu cu proiectele ”Apa, aurul vieții” și ”Protejăm azi, pentru o lume verde în viitor”, coordonate de către prof. Ioan Șărban și prof. Istafie Cubleșan la clasa a VIII-a, iar la clasa a VII-a au dat curs invitației elevi de la Gimnaziul ”Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureș cu proiectul ”Împreună pentru un mâine mai verde”, prof. coordonator Takar Agnes, și elevi de la Gimnaziul ”Alexandru Ceușianu” din Reghin cu proiectele ”Nu lăsa pe mâine ce poți face azi” și ”Să protejăm natura verde”, prof. coordonator Varga Ana Maria.
Fiecare echipă a pregătit prezentări și materiale vizuale foarte interesante prin care și-au evidențiat ideile și soluțiile inovatoare pentru protejarea mediului în mod inteligent. Proiectele abordate au inclus diverse aspecte ecologice, cum ar fi reciclarea, economisirea energiei, utilizarea resurselor regenerabile și reducerea poluării și crearea dispozitivelor smart care facilitează consumul redus de energie.
Pe parcursul întâlnirii, s-au evidențiat entuziasmul și angajamentul elevilor față de aceste idei, sugerând că proiectul ”Școala Verde a Viitorului” are potențialul de a deveni un factor de schimbare pozitivă în educarea copiilor în gestionarea responsabilă a resurselor naturale.
Pe lângă originalitatea ideilor, juriul competiției a acordat o atenție deosebită și aplicabilității acestor inițiative ale elevilor în viața de zi cu zi.
După o analiză atentă și deliberări intense, juriul a decis câștigătorii competiției. Toate echipele au fost apreciate pentru efortul și dedicarea lor în a aduce soluții creative pentru protejarea mediului în mod inteligent.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE