Investiție imobiliară la Târgu Mureș: ansamblu cu locuințe colective, creșă, grădiniță și școală! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1206 Vizualizări

Investiție imobiliară la Târgu Mureș: ansamblu cu locuințe colective, creșă, grădiniță și școală!

Comitetul Special Constituit din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Stabilire reglementări pentru construire creșă, grădiniță, școală și ansamblu de locuințe colective”, propus a fi realizat în localitatea Târgu Mureș, strada Ioan Vescan, fără număr, nu se supune evaluării de mediu.
Potrivit Proiectului pentru Decizia de încadrare, document făcut public în data de 19 martie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Maco Construct SRL Târgu Mureș și va fi realizată pe o suprafață de teren de 16.912 de metri pătrați.
”Pe acest teren beneficiarul dorește să construiască un ansamblu de locuinţe colective de mici dimensiuni cu P + 2 + M (3 retras) având o zonă de centru de cartier cu spaţii comerciale, creșă, grădiniţă, școală pregătitoare cu D + P + 3. Terenul este intravilan, aflat în zona nord-vestică a municipiului. Acesta este situat între strada Ioan Vescan, terenuri private, sediul Ortoprofil și locuinţe. Clădirile construite, pentru învăţământ – creșă, învăţământ preșcolar, centru de educaţie precum și un grup de clădiri de locuinţe colective mici cu spaţii comerciale la parter, vor fi dispuse pe strada nou creată, spre imobilul Ortoprofil”, se menționează în document.
Conform aceleiași surse, în afară de edificate, zona desemnată a fi centrală ”va avea platforme pentru activităţi în aer liber, zone pietonale, spaţii publice pentru cartier, organizate cu mobilier urban și vegetaţie”, iar restul terenului ”va fi mobilat cu locuinţe colective.”
Alex TOTH

(Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE