Parteneriat pentru conservarea patrimoniului între GAL Defileul Mureșului Superior și GAL Dealurile Târnavelor Deda
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 311 Vizualizări

Parteneriat pentru conservarea patrimoniului între GAL Defileul Mureșului Superior și GAL Dealurile Târnavelor

Sediul GAL Defileul Muresului Superior din localitatea Deda va găzdui marți, 23 aprilie, ora 12 evenimentul de lansarea al proiectului ,,Cooperare pentru promovarea patrimoniului cultural din teritoriile GAL Dealurile Târnavelor și GAL Defileul Mureșului Superior”.

Proiectul este implementat in parteneriat de Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Tarnavelor și Asociația Grupul de Acțiune Locală Defileul Mureșului Superior în perioada octombrie 2023 – februarie 2025, cu finanțare din PNDR 2014-2020, Măsura 19- LEADER, Submăsura 19.3, comp. b – Implementarea activităților de cooperare ale GAL-urilor selectate.

Proiectul urmărește revitalizarea tradițiilor și obiceiurilor locale din teritoriile GAL partenere prin acțiuni comune și instrumente specifice de colectare a datelor (studii, șezători), asigurarea accesului la cultură a comunităților locale prin organizarea a două evenimente comune de prezentare a tradițiilor și obiceiurilor, și promovarea elementelor de patrimoniu local, a specificului multicultural și diversității etnice din GAL-urile partenere prin realizarea și diseminarea de materiale audio, video, foto reprezentative

„Grupul țintă din teritoriul GAL Defileul Muresului Superior va fi format din 20 persoane care locuiesc în comunele membre GAL DMS –  păstrători și/sau promotori ai tradițiilor, obiceiurilor locale. Aceștia vor participa gratuit, în cursul anului 2024, la șezători, workshop-uri și sărbători locale dedicate promovării patrimoniului cultural imaterial. Înscrierea participanților se face la seminarul de lansare a proiectului, din data de 23 aprilie 2024”, afirmă reprezentanții GAL Defileul Muresului Superior.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE