Amenzi aplicate de polițiștii mureșeni în piețe, fitofarmacii și comercianți de profil Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Amenzi aplicate de polițiștii mureșeni în piețe, fitofarmacii și comercianți de profil

În contextul Planului național de acțiune FITOS 2024, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș desfășoară activități specifice pentru verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale privind produsele de protecţie a plantelor şi protecţia mediului.

Luni, 22 aprilie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Mureș, împreună cu reprezentanții Oficiului Fitosanitar Mureș, au efectuat 11 controale de specialitate, în localitățile Târgu Mureș, Luduș, Iernut, Râciu și Band, în piețe, fitofarmacii și la comercianții de produse fitosanitare”, transmite biroul de presă al IPJ Mureș.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu O.G. nr. 41/2007 pentru comercializarea produselor de protecţie a plantelor, precum şi pentru modificarea şi abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitar. Au mai fost întocmite 3 dosare penale, urmare a constatării săvârșirii unor infracțiuni prevăzute de O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului, cercetările continuând în aceste cazuri sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat cantitatea de 37 de litri de produse de protecție a plantelor, precum și 11.750 kg de îngrășământ chimic, depozitat pe sol, în condiții necorespunzătoare.

Nereguli găsite la comercianții din comuna Band

Tot în cadrul Planului național de acțiune FITOS 2024, în cursul zilei de ieri, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Band au efectuat activități de control la două societăți comerciale de profil din localitatea Band. În urma verificărilor, a fost aplicată o sancțiune contravențională, pentru nereguli prevăzute de O.G. nr. 41/2007”, au mai spus polițiștii mureșeni.

De asemenea, polițiștii au constat o infracțiune și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase, care au devenit deșeuri”, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului. Au mai fost ridicate în vederea confiscării 76 de flacoane, 47 de fiole și 52 de plicuri cu fungicide, insecticide și erbicide. Acțiunile de verificare continuă.

(L.P.)

Sursa foto: IPJ Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE