Fraude peste fraude în domeniul investițiilor fictive, înregistrate în județul Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1153 Vizualizări

Fraude peste fraude în domeniul investițiilor fictive, înregistrate în județul Mureș

Potrivit bilanțului polițiștilor mureșeni, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a înregistrat, de la începutul anului 2024 și până în prezent, peste 50 de cazuri de fraude în domeniul investițiilor fictive, cu prejudicii însemnate care depășesc suma de 74.000 de euro într-un singur caz.

Ofițerii și inspectorii poliției mureșene avertizează populația că ofertele care promit câștiguri rapide din investiții financiare, reprezintă, de fapt, un prim semn a unei posibile tentative de fraude, conform radiomures.ro.

Ignorați e-mailurile, mesajele private sau campaniile promovate pe rețelele de socializare prin care vă sunt garantate câștiguri ușoare. Închideți, fără ezitare, apelurile prin care sunt informați despre ”oferte de creditare de nerefuzat”, ”investiții cu profituri garantate”, etc. Nu transmiteți datele personale sau copii ale documentelor de identitate prin intermediul rețelelor de socializare, e-mail, etc”, explică Alexandra Luca, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Cu toate acestea, în cazul în care ajungeți să fiți păcăliți prin aceste metode, polițiștii recomandă să urmați următorii pași. „Dacă sunteți victima unei astfel de fraude, nu mai efectuați nicio plată, indiferent de motivul invocat de atacator. Dacă ați oferit datele cardului, schimbați codul de utilizator și parola, contactați imediat banca emitentă, nu ștergeți nicio conversație, mesaj sau orice alt mijloc care poate constitui probă și contactați de urgență Poliția”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

De asemena, și Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a înregistrat câteva zeci de infracțiuni online cu investiții fictive, de la începutul anului până în prezent, în unul dintre aceste cazuri prejudiciul ajungând să depășească 180.000 de euro.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE